Groene Zoom
Biodiversiteit
Op
zaterdag02nov201909:30

Natuurwerkdag 2019

Voor de Phegeavlinder op Buitenlust

Help ons een handje mee en zet je in voor een kleine maar bijzondere vlindersoort! We gaan aan de slag in de bossen van Buitenlust nabij Fort de Roovere. Een prachtige omgeving waar historie en natuur tegenwoordig goed samengaan. In buurt van voormalig Fort Pinsen,Phegeavlinder holger Krisp Ulm, Germany ooit een belangrijk beschermingspunt in de Zuiderwaterlinie, leeft de Phegeavlinder, voor Nederlandse begrippen vrij zeldzaam. De zogenaamde dagactieve nachtvlinder leeft in de open plekken van bossen en bosranden. Zon en luwte biedt dit prachtige vlindertje een warm thuis waar die leeft van de aanwezige braambegroeiing. Wij willen dat de Phegeavlinder zich thuis blijft voelen in Bergen op Zoom en daarom gaan we de open plekken open houden door jonge boomjes en struiken te snoeien. 

Trek je oude kleren aan en neem je goede zin mee want we gaan werken rondom en tussen de bramen! Wij zorgen voor gereedschap en werkhandschoenen. We verzamelen bij het P-terrein bij zorgboerderij Den Hof aan Buitenlust 1 te Bergen op Zoom (van hieruit wandelen we gezamelijk naar de werklocatie in het bos).

Voor deze activiteit vragen we je aan te melden bij de website van de natuurwerkdag:

Aanmelden.

Vind je het leuk om actief bezig te zijn in en voor de natuur? Onze werkgroep Landschapsbeheer werkt van oktober tot april op zaterdagochtenden op verschillende plaatsen rond Bergen op Zoom.

werkgroep landschapsbeheer van start

Algemene informatie

zaterdag 2 november 2019 - 10:00
Locatie: 
Zorgboerderij den Hof
Buitenlust 1
Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image