Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag05nov201609:30

Natuurwerkdag 2016

Landschapsbeheer IVN Groene Zoom

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap.

We gaan aan de slag op het  landgoed Zoomland. Na een korte wandeling vanaf stadsboerderij 'de kleine Kieviet' (Balsedreef 21 Bergen op Zoom) gaan we aan de slag rondom een vennetje met de onthullende naam 'het Keutelmeer'. Dit prachtige vennetje ligt wat al te verscholen tussen het groen en daar willen we wat aan doen (dat rijmt!). De bedoeling is om de venoevers vrij te zagen van bosschages zodat het zonlicht de oevers weer kan bereiken wat heel belangrijk is voor zonaanbidders als amfibieën en insecten, maar zeker ook voor de waterkwaliteit. Als we er dan toch zijn pakken we ook gelijk het aangrenzende en zeer schilderachtige heideterreintje mee, daar wordt het bos ook al te opdringerig. Het belooft weer een heerlijke klus te worden op een prachtige locatie! 
Het bekende spreekwoord van 'vele handen maken licht werk' is hier zeker van toepassing. Op deze dag kan iedereen aansluiten om te helpen.
Zorg voor de juiste kleding (ook al is het koud, van het werken krijg je het wel warm) stevige schoenen of eventueel laarzen en neem werkhandschoenen mee.

De werkgroep Landschapsbeheer werkt met een vaste groep vrijwilligers eens in de drie weken in de natuur rond Bergen op Zoom. Interesse om ook op de andere zaterdagen mee te helpen? Kijk hier.

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2016 - 09:30
Locatie: 
Stadsboerderij de kleine Kieviet
Balsedreef 21
Bergen op Zoom
Nederland
Extra Informatie: 

Http://www.natuurwerkdag.nl

Google Maps image