Groene Zoom
Overig
Op
zaterdag06mei201714:00

Met IVN en NAREKA langs de rand van Brabantse Wal en Noordpolder

Op zaterdag 6 mei is er een excursie over de steilrand van de Brabantse Wal en door de Noordpolder bij Ossendrecht. Dit interessante gebied behoort tot het Grenspark Zoom-Kalmthoutse Heide.

De Noordpolder van Ossendrecht wordt langzaam omgevormd tot een natte natuurparel. Deze polder aan de voet van de Brabantse Wal, is voor een groot deel eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten doet er samen met Waterschap de Brabantse Delta, alles aan om de natuurwaarden in het gebied te vergroten. Zo zijn er verscheidene beheersmaatregelen genomen om het kwelwater dat uit de Brabantse Wal in de polder terecht komt, langer vast te houden. Allerlei vogels ontdekken dit gebied en er groeien veel bijzondere plantensoorten. De overgang van hoge zandgrond naar lage kleipolder is bijzonder en trekt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. 

De wandeling start om 14.00 uur aan de Onderstal, ter hoogte van huisnummer 32 in Hoogerheide en duurt 2 tot 2,5 uur; deelname is gratis. Gezien de toestand van het terrein is stevig schoeisel aan te bevelen. Een verrekijker is nuttig voor het speuren naar vogels.

 

Dit is een excursie van de natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en de gidsen van IVN Groene Zoom. Zij  werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens.

 

Algemene informatie

zaterdag 6 mei 2017 - 14:00
Locatie: 
Hoogerheide
Onderstal 32
4631 NR Hoogerheide
Nederland
Google Maps image