Groene Zoom
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag24nov201809:30

Landschapsbeheer

Van oktober tot april voert de werkgroep Landschapsbeheer verschillende werkzaamheden uit in de natuur rond Bergen op Zoom. We werken vandaag voor Staatsbosbeheer.

Samen met boswachter Nard Schuurmans zullen we opnieuw een deel van de knotwilgen afzetten (telkens een deel van het totaal).

Zoals eerder al eens toegelicht  is dit met name voor de, rondom deze bomen, bestaande biotoop een principieel betere aanpak dan het afzetten van de hele rij in één keer.  Diverse vaste bewoners kunnen dan eenvoudig verkassen en ook vleermuizen die een rij bomen als oriëntatie gebruiken om van A naar B te vliegen kunnen deze route blijven gebruiken. Daarnaast is het voor het totaal aanzicht leuker om de landschapselementen constant te handhaven. 

De werkgroep Landschapsbeheer werkt met een aantal vaste vrijwilligers, eens in de drie weken op zaterdagochtend. Interesse om bij te dragen aan het in stand houden van de natuur in je eigen omgeving? Wil je weten wat we het afgelopen seizoen zoal verricht hebben?

Kijk hier.

Algemene informatie

vrijdag 14 september 2018 - 21:15
Locatie: 
Parkeerplaats Halsters Laag
Laageinde
Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image