Groene Zoom
Kind & Natuur
Op
woensdag21aug201914:00

Kleutermiddag zon en wind

op de Kraaijenberg

In de zomer is er veel zon, maar er kan ook veel wind zijn. Wij gaan op woensdag 21 augustus met de kinderen onderzoeken wat er met de zon en wind gedaan kan worden, zoals het opwekken van zonne- en windenergie. We beginnen met een rollenspel waarin de leiding te warm is aangekleed. Daarna gaan we samen zon en schaduw en ervaren. We maken een thermometer en windmolentjes en proberen uit hoe ze werken. Ook knutselen we een zeilboot in elkaar en laten die varen in een bak met water. Kortom een heel programma om de kinderen bewust te laten worden van de natuurlijke energie die er is.

U bent van harte welkom! Het is van belang dat uw (klein)kind wordt aangemeld als deelnemer aan de kleutermiddag. Zo hebben wij een overzicht op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Aanmelden kunt u op de site van het Brabants Landschap via www.brabantslandschap.nl/activiteiten

Om een al te grote toestroom van belangstellenden te voorkomen, wordt de inschrijving bij 30 aanmeldingen gesloten.

De kosten voor deze kinderactiviteit zijn € 2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés. Tussendoor drinken we een lekker glaasje limonade.

*Met slecht weer is er een binnenprogramma.

Datum: Woensdag 21 augustus 2019

Tijd: 14:00 - 16:00 uur

Locatie: Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 Bergen op Zoom

Leeftijd: 4 t/m 6 jaar

Tip:  geef uw kind stevige schoenen en kleding die vuil mogen worden aan!

*Het is een samen genieten van kinderen en hun begeleiders en de bedoeling dat de ouders of grootouders de hele middag aanwezig zijn en hun (klein-) kind waar nodig ondersteunen.

 

Namens IVN Groene Zoom kleutergroep 'de Ontdekkertjes', Ella Bevelander

Algemene informatie

maandag 29 juli 2019 - 08:18