Groene Zoom
Landschap
Op
zondag06okt201910:00

Herfsttinten op landgoed Lindonk

met IVN Groene Zoom

Op zondag 6 oktober houdt IVN-Groene Zoom een natuurexcursie op het landgoed 'Lindonk', zuidelijk gelegen van het landgoed Mattemburgh aan de Antwerpsestraatweg. De aanvang is om 10:00 uur. Het startpunt is de parkeerplaats op de hoek van Antwerpsestraatweg / Beukendreef.  De excursie gaat ongeveer anderhalf uur duren.

Het gebied, met als eigenaar het Brabants Landschap, heeft een oppervlakte van ongeveer 70 ha. Het maakt deel uit van de Brabantse Wal, een steilrand met een lengte van ongeveer 25 km. De westzijde van dit landgoed geeft een prachtig uitzicht op het Markiezaatsmeer. Ook de zuidzijde van het gebied is het bekijken meer dan de moeite waard.

Als rode draad loopt door de excursie het onderwerp herfst, met de nodige aandacht voor de decoratieve bladverkleuringen en het ontstaan hiervan. De sapstromen spelen hier de hoofdrol. Bomen vervullen een belangrijke functie in de natuur. Zij zorgen er immers voor, dat CO2 onder invloed van zonlicht en water omgevormd wordt tot koolhydraten. Verder komen onderwerpen aan de orde als de begroeiingen op de steile hellingen, hoogte-liggingen, de specifieke eigenschappen van bepaalde boomsoorten en de relatie met de ondergrond.


Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 6 oktober 2019 - 10:00
Locatie: 
Parking bij Mattemburgh
Antwerpsestraatweg
Hoogerheide
Nederland
Google Maps image