Groene Zoom
Landschap
Op
zondag22jul201814:00

Excursie Volksabdij Ossendrecht

met IVN Groene Zoom en Nareka

Het natuurgebied rond de Volksabdij OLV ter Duinen in Ossendrecht behoort sinds 2011 tot het Grenspark Zoom-Kalmthoutse heide. Op zondag 22 juli a.s. gaat de excursie door dit natuurgebied.

Van oorsprong bestond het gebied volledig uit heide. Tegenwoordig is het grootste deel bebost. De bossen bestonden nagenoeg alleen uit zeeden.

Het gebied valt onder Natura 2000, en maakt deel uit van Het Grenspark. Het grootste deel van het gebied is in eigendom van Natuurmonumenten.

Bij de oprichting van de Volksabdij in 1936, is het oostelijk deel van het gebied ingericht als parkbos volgens de Engelse Landschapsstijl. Door de aanplant van productieve naaldhoutsoorten is in het zuidelijk deel van het gebied het parkbos-karakter enigszins verloren gegaan. Momenteel wordt het parkbos met paden en vennen weer in oude vorm hersteld, waarbij de oppervlakte aan heide zal worden vergroot. Tijdens de wandeling staan we stil bij de veranderingen in het gebied.

Stevige schoenen strekt tot aanbeveling; een verrekijker kan de natuurbeleving verhogen. Deelname is gratis.

De natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en IVN Groene  Zoom werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 22 juli 2018 - 14:00
Locatie: 
Volksabdij O.L.V. ter Duinen
OLV Ter Duinenlaan 199
4641 RM Ossendrecht
Nederland
Google Maps image