Groene Zoom
Landschap
Op
zondag18sep202207:30

Excursie rond het Markiezaat

Vroeg op pad en daarna ontbijten in de natuur

Wandelen met een IVN-gids aan de voet van de Brabantse Wal.

Een interessant uitgestrekt moeraslandschap met open water, grillige oeverlijnen en ruige ondoordringbare moerasbegroeiing en bossen. Een waar eldorado voor vogels.

Deelnemers kunnen genieten van het geweldige uitzicht vanaf de uitkijktoren en een wandeling naar de Vogelkijkhut en boerderij Hildernisse.

De gids vertelt over de geschiedenis van de Brabantse Wal en het Markiezaatsgebied. En natuurlijk geeft hij uitleg over de aanwezige flora en fauna.

De wandeling start om 7:30 uur vanaf de parkeerplaats Bezoekerscentrum Kraaijenberg, Fianestraat 21, 4617 RA te Bergen op Zoom.
De wandeling duurt ongeveer 2 uur, deelname is gratis. Stevige schoenen zijn een aanrader en een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.

Na afloop van de excursie is het mogelijk om deel te nemen aan het IVN Natuurontbijt op de Kraaijenberg. Dit ontbijt start om 9.30 uur. Meedoen is gratis voor leden van IVN. Niet-leden betalen een bijdrage van € 2,--.
Voor het ontbijt is aanmelden verplicht. Aanmelden kan uiterlijk 14 september met een mail aan ivngroenezoom.secretariaat@gmail.com

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 18 september 2022 - 07:30
Locatie: 
Parkeerplaats Bezoekerscentrum de Kraaijenberg
Fianestraat 21
4617 RA Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image