Groene Zoom
Landschap
Op
zondag16mei202110:00

Excursie rond het Markiezaat

Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Wandelen met een IVN-gids rond het Markiezaat.

Een interessant uitgestrekt moeraslandschap met open water, grillige oeverlijnen en ruige ondoordringbare moerasbegroeiing en bossen. Een waar eldorado voor vogels.

Deelnemers kunnen genieten van het geweldige uitzicht vanaf de uitkijktoren en een wandeling naar de Vogelkijkhut en boerderij Hildernisse.

De gids vertelt over de geschiedenis van de Brabantse Wal en het Markiezaatsgebied. En natuurlijk geeft hij uitleg over de aanwezige flora en fauna.

De wandeling start om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats Bezoekerscentrum Kraaijenberg, Fianestraat 21, 4617 RA te Bergen op Zoom.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur, deelname is gratis. Stevige schoenen zijn een aanrader en een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.

Voorafgaand aan de excursie is het mogelijk om deel te nemen aan het IVN Natuurontbijt op de Kraaijenberg. Dit ontbijt start om 8.30 uur. Meedoen is gratis voor leden van IVN. Niet-leden betalen een bijdrage van € 2,--.
Voor het ontbijt is aanmelden verplicht. Aanmelden kan uiterlijk 13 mei met een e-mail aan ivngroenezoom.secretariaat@gmail.nl.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 16 mei 2021 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats Bezoekerscentrum de Kraaijenberg
Fianestraat 21
4617 RA Bergen op Zoom
Nederland
Extra Informatie: 

Laatste update 21 december 2020; of de excursie kan doorgaan, zal later worden besloten. Mogelijk is vooraf aanmelden verplicht, voor een maximum aantal deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image