Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag16okt202114:00

Excursie Ravenhof en Moretusbos

i.s.m. Nareka. Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Ten westen van Putte, op de grens van België en Nederland ligt kasteel Ravenhof en het landgoed Moretusbos. Het landgoed werd in opdracht van jonkheer Moretus in het midden van de 18e eeuw aangelegd. Kasteel Ravenhof en het theehuis Gloriëtte werden ook in die tijd gebouwd, alles in barokstijl.

Oude lanen, zichtlijnen, een stervormig bos en andere elementen die zo kenmerkend zijn voor een landgoed zijn aanwezig. De gids vertelt wat het invallen van de herfst betekent voor de natuur in het bos. Ook komt de geschiedenis van Ravenhof en Moretusbos aan bod. Wat te denken van toponiemen als Huzarenberg en Geldberg?

Oude bomen trekken veel vogels aan en ieder jaar broeden hier dan ook soorten als zwarte specht, grote bonte specht, boomklever en boomkruiper. Een aantal van die vogels is hier ook in de herfst te zien en te horen.

Stevuige wandelschoenen zijn aangeraden. De wandeling duurt ongeveer drie uur.

Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

Algemene informatie

zaterdag 16 oktober 2021 - 14:00
Locatie: 
Parking Kasteel Ravenhof
Oude Broek 4
2940 Stabroek
België
Extra Informatie: 

Laatste update 23 december 2020; of de excursie kan doorgaan, zal later worden besloten. Mogelijk is vooraf aanmelden verplicht, voor een maximum aantal deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image