Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag16okt202114:00

Excursie Ravenhof en Moretusbos

i.s.m. Nareka.

Natuur en cultuur op de Brabantse Wal

Ten westen van Putte, op de grens van België en Nederland ligt kasteel Ravenhof en het landgoed Moretusbos. Het landgoed werd in opdracht van jonkheer Moretus in het midden van de 18e eeuw aangelegd. Kasteel Ravenhof en het theehuis Gloriëtte werden ook in die tijd gebouwd, alles in barokstijl.

Oude lanen, zichtlijnen, een stervormig bos en andere elementen die zo kenmerkend zijn voor een landgoed zijn aanwezig. De gids vertelt wat het invallen van de herfst betekent voor de natuur in het bos. Ook komt de geschiedenis van Ravenhof en Moretusbos aan bod. Wat te denken van toponiemen als Huzarenberg en Geldberg?

Oude bomen trekken veel vogels aan en ieder jaar broeden hier dan ook soorten als zwarte specht, grote bonte specht, boomklever en boomkruiper. Een aantal van die vogels is hier ook in de herfst te zien en te horen.

Stevuige wandelschoenen zijn aangeraden. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

Algemene informatie

zaterdag 16 oktober 2021 - 14:00
Locatie: 
Parking Kasteel Ravenhof
Oude Broek 4
2940 Stabroek
België
Extra Informatie: 

Vanaf 25 september vervalt de anderhalvemetermaatregel. Er is geen maximum meer aan het aantal deelnemers en aanmelden is niet meer nodig. Pas goed op jezelf en op elkaar.

Google Maps image