Groene Zoom
Landschap
Op
zondag23mei202110:00

Excursie Noordpolder Ossendrecht

van Volksabdij Ossendrecht Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

 

De Brabantse Wal bij Ossendrecht en de Noordpolder aan de voet daarvan behoren tot het Grenspark Kalmthoutse Heide. De Noordpolder van Ossendrecht is enkele jaren geleden omgevormd tot een natte natuurparel. Deze polder aan de voet van de Brabantse Wal, is voor een groot deel eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, die er in samenwerking met Waterschap de Brabantse Delta, alles aan doet de natuurwaarden in het gebied te vergroten.

Er zijn en worden verscheidene beheersmaatregelen genomen om het kwelwater dat uit de Brabantse Wal in de polder terecht komt, langer vast te houden. Allerlei vogels ontdekken dit gebied en er groeien veel bijzondere plantensoorten. De overgang van hoge zandgrond naar lage kleipolder is bijzonder en trekt een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

De natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en de gidsen van IVN Groene Zoom werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens.  Deze excursie gaat door de Noordpolder en over de steilrand van de Brabantse Wal.  De wandeling start om 10.00 uur aan de Onderstal, t.h.v. perceel 32 in Hoogerheide.

Gezien de toestand van het terrein is stevig schoeisel aan te bevelen. Een verrekijker is nuttig voor het speuren naar vogels.

Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 23 mei 2021 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats
Onderstal
4631NR Hoogerheide
Nederland
Extra Informatie: 

Laatste update 21 december 2020; of de excursie kan doorgaan, zal later worden besloten. Mogelijk is vooraf aanmelden verplicht, voor een maximum aantal deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image