Groene Zoom
Landschap
Op
zondag22nov202010:00

Excursie naar het Oudland van Steenbergen

Op de 'Naad van Brabant'

In verband met de coronamaatregelen is het aantal deelnemers voor deze excursie beperkt. Aanmelden is verplicht. Daarvoor zal op deze pagina een aanmeldformulier geplaatst worden, ongeveer twee weken vóór de excursie. Aanmeldingen via mail worden niet in behandeling genomen.

 

Het Oudland bij Steenbergen kent een bewogen geschiedenis. Menig zweetdruppeltje is hier gevallen in een verleden van turf steken, selnering (turf afgraven voor de winning van zout) en andere destijds gangbare activiteiten. Sporen van dit verleden zijn nog aanwezig. Ook hebben hier twee landgoederen, Padmos en Eikelenburg gelegen.

Het gebied ligt op de zogeheten Naad van Brabant. De gids zal uitleggen wat dit inhoudt. De herfst is in volle gang en we gaan kijken wat dit voor de natuur betekent. Paddenstoelen horen bij dit seizoen, maar of er veel staan is sterk afhankelijk van het weer. Het gebied wordt beheerd door twee natuurbeheerders Staatsbosbeheer en Brabants Landschap.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn laarzen of ten minste stevige waterdichte schoenen aan te bevelen. Het is plaatselijk erg nat. Weerbestendige kleding is ook belangrijk.

Ongeveer twee weken voor de excursie wordt deze pagina bijgewerkt met praktische informatie.

Bekijk ook de andere activiteiten en excursies van IVN Groene Zoom.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 22 november 2020 - 10:00
Locatie: 
Parking Staatsbosbeheer
Krabbenweg 2
4651VE Steenbergen
Nederland
Google Maps image