Groene Zoom
Landschap
Op
zondag18jul202114:00

Excursie naar de Abdijbossen

van Volksabdij Ossendrecht Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Het natuurgebied rond de Volksabdij OLV ter Duinen in Ossendrecht behoort tot het Grenspark Kalmthoutse Heide en valt onder de Natura 2000 afspraken.

Van oorsprong bestaat het gebied volledig uit heide. Thans is het grootste deel bebost. De bossen bestonden nagenoeg  alleen uit zeeden. Bij de oprichting van de Volksabdij in 1936, is het oostelijk deel van het gebied ingericht als parkbos volgens de Engelse Landschapsstijl. Door de aanplant van productieve naaldhoutsoorten is in het zuidelijk deel van het gebied het parkbos-karakter enigszins verloren gegaan. Het grootste deel van het gebied is in eigendom van Natuurmonumenten.

Momenteel wordt het parkbos met paden en vennen weer in oude vorm hersteld, waarbij de oppervlakte aan heide zal worden vergroot. Tijdens de wandeling zal de verandering van het gebied onder de aandacht worden gebracht.

Stevige schoenen strekt tot aanbeveling; een verrekijker kan de natuurbeleving verhogen. Deelname is gratis.                     


Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 18 juli 2021 - 14:00
Locatie: 
Parkeerplaats Natuurpunt Volksabdij
OLV Ter Duinenlaan 199
4641 RM Ossendrecht
Nederland
Extra Informatie: 

Laatste update 23 december 2020; of de excursie kan doorgaan, zal later worden besloten. Mogelijk is vooraf aanmelden verplicht, voor een maximum aantal deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image