Groene Zoom
Landschap
Op
donderdag29jul202110:00

Excursie Leemputten en Nieuwe Wereldbos

Landgoed Wouwse Plantage. Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

In Wouwse Plantage is een oude steenfabriek te vinden. Achter het bedrijf liggen drie leemputten. Deze leemputten of leemkuilen zijn ontstaan door het graven van leem voor de fabricage van bakstenen in de steenfabriek. De putten zijn een groot deel van het jaar met water gevuld en een broedplaats voor onder andere kikkers, padden en salamanders. (bron: natuurpoort Wouwse Plantage)
De wandeling gaat langs deze leemputten. Sinds 2019 is deze prachtige route opgesteld voor publiek. Vervolgens gaan we een kijkje nemen in het bos van ‘De Nieuwe Wereld’. Op initiatief van Stichting Wouw voor de Derde Wereld is in 1993 het Derde Wereldbos aangelegd om de koppeling te tonen tussen de ontbossingsproblematiek in de derde wereld en de verzuring van de bossen in onze wereld. De naam ‘Derde Wereldbos’ is in 2019 veranderd in ‘De Nieuwe Wereld’ nadat het bos een grondige metamorfose heeft ondergaan. Momenteel staan er kleurrijke bloemen waar vlinders, bijen en insecten op afkomen. 

De excursie is gratis en start om 10.00 uur op het parkeerterrein van de Natuurpoort in Wouwse Plantage, Plantagebaan tussen nr. 225 en 227.

De wandeling is ongeveer 2,5 kilometer maar daarom niet minder mooi! Goed schoeisel is aan te raden, want vooral het pad langs de leemputten kan glibberig zijn.

Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

 

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

donderdag 29 juli 2021 - 10:00
Locatie: 
Natuurpunt Wouwse Plantage
Plantagebaan 225-227
4725AC Wouwse Plantage
Nederland
Extra Informatie: 

Laatste update 23 december 2020; of de excursie kan doorgaan, zal later worden besloten. Mogelijk is vooraf aanmelden verplicht, voor een maximum aantal deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image