Groene Zoom
Landschap
Op
donderdag30jul202010:00

Excursie Leemputten en Nieuwe Wereldbos

Landgoed Wouwse Plantage

Update 13-7: Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Op donderdag 30 juli houdt IVN Groene Zoom voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn weer een wandeling met gids. De excursie in Wouwse Plantage heeft een iets andere vorm dan dat u gewend bent. Gezien de RIVM-richtlijnen gaan we met maximaal 12 personen op pad. Dat betekent dat u zich aan moet melden. 

In Wouwse Plantage is een oude steenfabriek te vinden. Achter het bedrijf liggen drie leemputten. Deze leemputten of leemkuilen zijn ontstaan door het graven van leem voor de fabricage van bakstenen in de steenfabriek. De putten zijn een groot deel van het jaar met water gevuld en een broedplaats voor onder andere kikkers, padden en salamanders. (bron: natuurpoort Wouwse Plantage)
De wandeling gaat, op gepaste afstand van elkaar, langs de leemputten. Sinds 2019 is deze prachtige route opgesteld voor publiek. Vervolgens gaan we een kijkje nemen in het bos van ‘De Nieuwe Wereld’. Op initiatief van Stichting Wouw voor de Derde Wereld is in 1993 het Derde Wereldbos aangelegd om de koppeling te tonen tussen de ontbossingsproblematiek in de derde wereld en de verzuring van de bossen in onze wereld. De naam ‘Derde Wereldbos’ is in 2019 veranderd in ‘De Nieuwe Wereld’ nadat het bos een grondige metamorfose heeft ondergaan. Momenteel staan er kleurrijke bloemen waar vlinders, bijen en insecten op afkomen. 

De excursie is gratis en start om 10.00 uur op het parkeerterrein van de Natuurpoort in Wouwse Plantage, Plantagebaan tussen nr. 225 en 227.

De wandeling is ongeveer 2,5 kilometer maar daarom niet minder mooi! Goed schoeisel is aan te raden, want vooral het pad langs de leemputten kan glibberig zijn.

Denk eraan: eerst aanmelden!! De deelnemers zijn er zelf verantwoordelijk voor om zich te houden aan de anderhalve meter afstand. 

In verband met de corona-maatregelen is aanmelden voor de excursie verplicht. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Aanmelden

 

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

donderdag 30 juli 2020 - 10:00
Locatie: 
Natuurpunt Wouwse Plantage
Plantagebaan 225-227
4725AC Wouwse Plantage
Nederland
Google Maps image