Groene Zoom
Natuur in de Buurt
Op
zondag25jul202114:00

Excursie langs de Zoom en door de stad

Natuur- en stadswandeling ism Stadsgidsen Bergen op Zoom. Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Moervaart 'De Zoom' is voor de stad Bergen op Zoom een verrijking op velerlei gebied. Het geeft  de bewoners niet alleen een idyllisch gevoel, maar biedt ook natuurbeleving en recreatie.

 

Tijdens de excursie komen onderwerpen aan de orde als de begroeiing op de steile hellingen van de vaart, de turfgeschiedenis, hoogte-liggingen, vervuiling, muurflora, houtdateringen en de waterhuishouding. Ook aandacht voor de rol van de Zoom als ecologische verbindingszone.

Het eerste deel zal voornamelijk worden geleid door een IVN-gids. Voor het tweede deel werkt IVN samen met de stadsgidsen van Bergen op Zoom, zodat natuur- en stadshistorie met elkaar verbonden zullen zijn.

Vier IVN-gidsen starten bij het Smitsvest met een wandeling langs de Zoom. Bij het Ravelijn nemen gidsen van de SBM het over voor een wandeling langs monumenten in de stad.
Elke gids begeleidt een groep van max. 8 personen. Starttijden zijn 14.00, 14.15, 14.30 en 14.45 u. In juni volgt meer informatie over het aanmelden.

Bekijk ook de andere activiteiten en excursies van IVN Groene Zoom.

 

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 25 juli 2021 - 14:00
Locatie: 
Kruising Smitsvest-Garnizoenspad
Smitsvest
Bergen op Zoom
Nederland
Extra Informatie: 

Laatste update 21 december 2020; of de excursie kan doorgaan, zal later worden besloten. Mogelijk is vooraf aanmelden verplicht, voor een maximum aantal deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image