Groene Zoom
Landschap
Op
zondag08nov202010:00

Excursie Landgoed Zoomland

Benieuwd naar de geschiedenis van landgoed Zoomland? Wel eens gehoord van Goeree, de Zeezuyper, Hengstmeer of het Keutelmeer? Waar komen deze namen vandaan?

In verband met de coronamaatregelen is het aantal deelnemers voor deze excursie beperkt. Aanmelden is verplicht. Daarvoor zal op deze pagina een aanmeldformulier geplaatst worden, ongeveer twee weken vóór de excursie. Aanmeldingen via mail worden niet in behandeling genomen.

Landgoed Zoomland kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. Er zijn nog restanten te vinden van o.a. één van de landgoederen. De oude beuken- en eikenbomen bieden onderdak aan diverse diersoorten, waaronder de boommarter, eekhoorns, spechten, buizerds, uilen.

Reeën, vossen, hazen, konijnen, woelmuizen, levensbarende hagedis vinden hun voedsel in de bossen en op de heide. Kikkers, padden, salamanders, libelles zijn te vinden bij de vele poelen en vennen. Overal zijn sporen van diersoorten te vinden.

Bomen, wilde planten en mossen groeien welig. Er is een grote diversiteit doordat droge en natte gebieden elkaar afwisselen. De oude bossen met veel dood hout zijn een goede voedingsbodem voor schimmels en paddenstoelen die nu in de herfst volop te aanschouwen zijn.

Nieuwsgierig geworden naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Dit kan tijdens de wandeling o.l.v een Natuurgids. Tevens een mooie gelegenheid de expositieruimte te bekijken op het Natuurpodium.  Kom in dat geval een kwartiertje eerder of ga na de wandeling nog een kijkje nemen. 

Ongeveer twee weken voor de excursie wordt deze pagina bijgewerkt met praktische informatie.

Bekijk ook de andere activiteiten en excursies van IVN Groene Zoom.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 8 november 2020 - 10:00
Locatie: 
Natuurpodium
Boslustweg 1
4624 RB Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image