Groene Zoom
Landschap
Op
zondag06nov202210:00

Excursie Landgoed Zoomland

Wandelen met een IVN-gids op de Brabantse Wal

Benieuwd naar de geschiedenis van landgoed Zoomland? Wel eens gehoord van Goeree, de Zeezuyper, Hengstmeer of het Keutelmeer? Waar komen deze namen vandaan?

De excursie

De wandeling start om 10 uur bij het Natuurpodium, Boslustweg 1, Bergen op Zoom.
Afstand 3,5 km, tijdsduur ongeveer 2 uur.
Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.

foto: Zoomland op een novemberochtend met mist - Josiane de Bruin

Zoomland

Landgoed Zoomland kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. Er zijn nog restanten te vinden van o.a. één van de landgoederen. 

De oude beuken- en eikenbomen bieden onderdak aan diverse diersoorten, waaronder boommarters, eekhoorns, spechten, buizerds en uilen.
Reeën, vossen, hazen, konijnen, woelmuizen, levendbarende hagedis vinden hun voedsel in de bossen en op de heide. Kikkers, padden, salamanders, libelles zijn te vinden bij de vele poelen en vennen. Overal zijn sporen van diersoorten te vinden. 
Bomen, wilde planten en mossen groeien welig. Er is een grote diversiteit doordat droge en natte gebieden elkaar afwisselen.

De oude bossen met veel dood hout zijn een goede voedingsbodem voor schimmels en paddenstoelen, die nu in de herfst volop te aanschouwen zijn.

Nieuwsgierig geworden naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Dit kan tijdens deze wandeling samen met een natuurgids.

Bekijk ook de andere activiteiten en excursies van IVN Groene Zoom.

 

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 6 november 2022 - 10:00
Locatie: 
Brasserie Bozlust
Boslustweg 1
4624 RB Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image