Groene Zoom
Landschap
Op
zondag04okt202010:00

Excursie landgoed Lindonk

met IVN Groene Zoom

Lindonk is een landgoed zonder echt landhuis. De boerderij Lindonk is het belangrijkste huis van het gebied. Het landgoed is 71 ha groot en is in 2007 grotendeels verworven door Brabants Landschap. Het gebied ligt op de Brabantse Wal naast de Mattemburgh en bestaat uit een afwisseling van bospercelen, akkers en andere open gebieden. De westzijde van dit landgoed geeft een prachtig uitzicht op het Markiezaatsmeer. Ook de zuidzijde van het gebied is het bekijken meer dan de moeite waard. Lokaal is in het verleden leem gewonnen. De overgang van de Wal naar de Prins Karelpolder en het Markiezaat is indrukwekkend. Sporen uit de eerste en tweede wereldoorlog zijn aanwezig in het gebied. De herfst en allerlei herfstverschijnselen, zoals bladverkleuring, vogeltrek en paddenstoelen komen aan bod.

Goede wandelschoenen en kleding aangepast op het weer worden aanbevolen. Een verrekijker kan van pas komen.

In verband met de corona-maatregelen, is er voor deze excursie slechts plaats voor 12 deelnemers. Met een grotere groep kunnen we de anderhalvemeter afstand niet handhaven.
Vooraf inschrijven voor de excursie is daarom verplicht. De inschrijving sluit automatisch wanneer er 12 inschrijvingen zijn. Inschrijvingen via mail worden niet in behandeling genomen.

Update 1-10: De inschrijving is gesloten.


Bekijk het overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 4 oktober 2020 - 10:00
Locatie: 
Parking bij Mattemburgh
Antwerpsestraatweg
Hoogerheide
Nederland
Google Maps image