Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag25sep202114:00

Excursie Kriekelareduinen

Wandel met IVN en Nareka van berg naar berg

Wandelen met een gids op de Brabantse Wal

Het uitgestrekte gebied tussen De Kraaienberg en de Paalberg is een afgelegen en rustig gebied. Nauwelijks storend geluid en alleen de windmolens van Nieuwmoer zijn aan de horizon te zien.

Een aantal jaren geleden is hier het Life-Hela- project uitgevoerd. Zandverstuivingen, heidevelden en vennen zijn in oude glorie teruggebracht.
Deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van het geweldig uitzicht vanaf de “bergen” en ook van struinen door het zand.

De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna op de landduinen.

Een deel van de wandeling gaat door de bossen tussen camping Hazeduinen en de zandverstuiving. Mooie oude bossen, afgewisseld met -van oudsher- productiebos. De overgang van bos naar open vlakte is overweldigend.

Stevige wandelschoenen zijn aangeraden. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. Een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.

Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

IVN Groene Zoom F.Severin Kriekelareduinen
zaterdag 25 september 2021 - 14:00
Locatie: 
Camping Hazeduinen, parkeerplaats
Eerste Verdelingsweg 6
4645 RT Putte
Nederland
Extra Informatie: 

Vanaf 25 september vervalt de anderhalvemetermaatregel.Er is geen maximum meer aan het aantal deelnemers en aanmelden is niet meer nodig. Pas goed op jezelf en op elkaar.

Google Maps image