Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag25sep202114:00

Excursie Kriekelareduinen

Bekijk met IVN en Nareka de Natuurontwikkeling op landduinen. Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Het uitgestrekte gebied tussen De Kraaienberg en de Paalberg is een afgelegen en rustig gebied. Nauwelijks storend geluid en alleen de windmolens van Nieuwmoer zijn aan de horizon te zien.

Een aantal jaren geleden is hier het Life-Hela- project uitgevoerd. Zandverstuivingen, heidevelden en vennen zijn in oude glorie teruggebracht.
Deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van het geweldig uitzicht vanaf de “bergen” en ook van struinen door het zand.

De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna op de landduinen.

Stevige wandelschoenen zijn aangeraden. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. Een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.

Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

IVN Groene Zoom F.Severin Kriekelareduinen
zaterdag 25 september 2021 - 14:00
Locatie: 
Camping Hazeduinen, parkeerplaats
Eerste Verdelingsweg 6
4645 RT Putte
Nederland
Extra Informatie: 

Laatste update 23 december 2020; of de excursie kan doorgaan, zal later worden besloten. Mogelijk is vooraf aanmelden verplicht, voor een maximum aantal deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image