Groene Zoom
Landschap
Op
zondag06feb202210:00

Excursie Kleine Meer*

Wandeling met IVN Groene Zoom

 

Wandelen met een gids op de Brabantse Wal

* de excursie nog onder voorbehoud

Op dit moment zijn de regels zodanig, dat de excursie niet door zou kunnen gaan. Op 25 januari zijn nieuwe maatregelen bekend en zal  worden besloten of deze wandeling doorgaat. Of het doorgaat en op welke manier, lees je dan op deze plaats.

grenspark Kalmthoutse Heide

Het Kleine Meer bevindt zich aan de Nederlandse zijde van het Grenspark  Kalmthoutse heide.
De wandeling voert langs het Kleine Meer en het terrein tussen Groote en Kleine Meer waar enkele jaren geleden een groot bosgebied is gekapt. Zandverstuivingen, heidevelden en vennen zijn in oude glorie teruggebracht. Tevens wordt het nabijgelegen Zwaluwmoer bezocht. Tijdens de wandeling wordt ingegaan op de vraag hoe het komt dat de Groote en Kleine Meer de laatste jaren zo weinig water bevatten en welke gevolgen dat heeft voor flora en fauna. Deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van het geweldig uitzicht over het Kleine Meer en Zwaluwmoer.
De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna in het gebied.

De wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de beheerschuur van Natuurmonumenten, Abdijlaan 43a, Ossendrecht.
Stevige schoenen zijn een aanrader. Een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.


 

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 6 februari 2022 - 10:00
Locatie: 
P. Beheerschuur Natuurmonumenten
Abdijlaan 43a
4641RR Ossendrecht
Nederland
Extra Informatie: 

lengte wandeling: 5 km
tijdsduur: 2 uur

Google Maps image