Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag25jun202214:00

Excursie Fort de Roovere en Buitenlust

Wandelen met een gids op de Brabantse Wal

De excursie

De wandeling begint op 25 juni om 14.00 uur op de parkeerplaats van Fort de Roovere, Ligneweg, Halsteren. En duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Deelname is gratis. Tip: draag geschikte schoenen voor onverharde paden.

 

Fort De Roovere

Fort de Roovere maakt deel uit van de West Brabantse Waterlinie. De waterlinie loopt van Steenbergen tot Bergen op Zoom en is in de 17e eeuw aangelegd. Na het opheffen van de militaire functie is Fort de Roovere een natuurgebied geworden. De oude vormen zijn nog goed in dit gevarieerde gebied te herkennen. Die variatie zorgt ook voor hoge natuurwaarden.

Bij de meeste wandelingen en publicaties gaat het over de interessante historie van het gebied. In deze IVN-wandeling gaan we naast de cultuurhistorische waarden ook in op de natuurwaarden. Dat natuur en cultuur heel goed samen kunnen gaan is bij Fort De Roovere goed te zien.

De wandeling gaat door het imposante fort en ook langs de zaagtandvormige buitengracht en naar de Ster van Eggers, IVN Groene Zoom Phegeavlinder FransTijink BrabantseWaleen verlaten buitenschans. In de bossen bij Buitenlust, langs de Schansbaan, zijn overblijfselen van de Franse stellingen weer zichtbaar gemaakt. Verder is het gebied een belangrijke vindplaats van de zeldzame Phegeavlinder (Foto: Frans Tijink, IVN Groene Zoom).

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zaterdag 25 juni 2022 - 14:00
Locatie: 
Parking Fort de Roovere
Ligneweg
4661PM Halsteren
Nederland
Extra Informatie: 

Vooraf aanmelden is verplicht, voor een maximum aantal van 12 deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image