Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag19jun202114:00

Excursie Fort de Roovere en Buitenlust

Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Wandelen met een gids bij Fort de Roovere en landgoed Buitenlust.

Fort de Roovere maakt deel uit van de West Brabantse Waterlinie. De waterlinie loopt van Steenbergen tot Bergen op Zoom en is in de 17e eeuw aangelegd. Na het opheffen van de militaire functie is Fort de Roovere een natuurgebied geworden. De oude vormen zijn nog goed in dit gevarieerde gebied te herkennen. Die variatie zorgt ook voor hoge natuurwaarden.

Bij de meeste wandelingen en publicaties gaat het over de interessante historie van het gebied. In deze IVN-wandeling gaan we naast de cultuurhistorische waarden ook in op de natuurwaarden. Dat natuur en cultuur heel goed samen kunnen gaan is bij Fort De Roovere goed te zien.

De wandeling gaat door het imposante fort maar ook langs de zaagtandvormige buitengracht en naar de Ster van Eggers, IVN Groene Zoom Phegeavlinder FransTijink BrabantseWaleen verlaten buitenschans. In de bossen bij Buitenlust, langs de Schansbaan, zijn overblijfselen van de Franse stellingen weer zichtbaar gemaakt. Verder is het gebied een belangrijke vindplaats van de zeldzame Phegeavlinder (Foto: Frans Tijink, IVN Groene Zoom).

Bij deze wandeling geldt een maximum aantal van 12 deelnemers. Inschrijven kan via het inschrijfformulier:

Inschrijven

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zaterdag 19 juni 2021 - 14:00
Locatie: 
Parking Fort de Roovere
Ligneweg
4661PM Halsteren
Nederland
Extra Informatie: 

Vooraf aanmelden is verplicht, voor een maximum aantal van 12 deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image