Groene Zoom
Vogels
Vanaf
woensdag07mrt201819:15

Cursus Vogels herkennen

bij IVN Groene Zoom

Ook al eens meegemaakt dat je een voor jou onbekende vogel ziet en benieuwd bent wat het is? Dan is de cursus Vogels herkennen misschien iets voor jou!

Er hebben zich al ruim 30 cursisten aangemeld. De inschrijving is gesloten.

Vrijwilligers van IVN Groene Zoom, ondersteund door Brabants Landschap en met medewerking van de Vogelwerkgroep Bergen op Zoom, starten in maart 2018 een cursus waarin je leert vogels op naam te brengen aan de hand van het gedrag, uiterlijk, geluid en leefomgeving.
De cursus bestaat uit vier avonden die gegeven worden op de Kraaijenberg of het Natuurpodium en vier excursies in verschillende gebieden in de omgeving van Bergen op Zoom. Data van de avonden: 7 maart, 21 maart, 4 april en 18 april. De excursies vinden op de aansluitende zaterdagen plaats.

De theorie-avonden bestaan uit korte inleidingen, gevolgd door al dan niet in spelvorm oefenen met het herkennen van de in onze omgeving meest voorkomende vogelsoorten. Ook leer je er omgaan met een verrekijker en een vogelgids. Elke cursist krijgt een cursusmap met informatie om zich voor te bereiden op de avonden of om nog eens na te lezen. De kosten bedragen voor de hele cursus inclusief koffie of thee € 35,--. Leden of donateurs van IVN Groene Zoom (of zij die besluiten dat te worden) krijgen € 10,-- korting.

Voor nadere informatie kan je terecht bij ivngroenezoom.secretariaat@gmail.com. Via dit emailadres kan je je ook aanmelden.

(foto: Merel. 'Common Balckbird' van Andreas Trepte, www.photo-natur.de)

Algemene informatie

woensdag 7 maart 2018 - 19:00
woensdag 21 maart 2018 - 19:00
woensdag 4 april 2018 - 19:00
woensdag 18 april 2018 - 19:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum De Kraaijenberg
Fianestraat 21
Bergen op Zoom
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image