Groene Zoom
Natuur in de Buurt
Op
zondag02dec201810:00

Bekijk de natuurontwikkeling rondom het Kleine Meer

met IVN Groene Zoom

 

Op zondag 2 december 2018 houdt IVN Groene Zoom een excursie naar het Kleine Meer. Het Kleine Meer ligt aan de Nederlandse zijde van het Grenspark 'De Zoom- Kalmthoutse heide'. De wandeling voert langs het Kleine Meer en het terrein tussen Groote en Kleine Meer waar enkele jaren geleden een groot bosgebied is gekapt. Tevens wordt het nabijgelegen Zwaluwmoer bezocht.

Tijdens de wandeling wordt ingegaan op de vraag hoe het komt dat de Groote en Kleine Meer de laatste jaren zo weinig water bevatten en welke gevolgen dat heeft voor flora en fauna. Een aantal jaren geleden is hier het Life-Hela-project uitgevoerd. Zandverstuivingen, heidevelden en vennen zijn in oude glorie  terugebracht. Deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van het geweldig uitzicht over het Kleine Meer en Zwaluwmoer.
De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna in het gebied.
De wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats van camping Familyland, Groene Papegaai 19, 4631 RX te Hoogerheide.

Stevige schoenen zijn een aanrader. Een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.

 

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zaterdag 2 december 2017 - 10:00
Locatie: 
parkeerplaats Familyland
Groene Papegaai 19
4631 RX Hoogerheide
Nederland
Google Maps image