Groene Zoom
Landschap
Op
zondag05apr202010:00

AFGELAST. Zoomland kent eeuwenlange geschiedenis

Wandeling met gids door voormalig landgoed

Deze wandeling is afgelast.

Benieuwd naar de geschiedenis van landgoed Zoomland? Wel eens gehoord van Goeree, de Zeezuyper, Hengstmeer of het Keutelmeer? Waar komen deze namen vandaan?

Landgoed Zoomland kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. Er zijn nog restanten te vinden van o.a. één van de landgoederen. De oude beuken- en eikenbomen bieden onderdak aan diverse diersoorten, waaronder de boommarter, eekhoorns, spechten, buizerds, uilen.

Reeën, vossen, hazen, konijnen, woelmuizen, levendbarende hagedis vinden hun voedsel in de bossen en op de heide. Kikkers, padden, salamanders, libellen zijn te vinden bij de vele poelen en vennen. Overal zijn sporen van diersoorten te vinden.

Bomen, wilde planten en mossen groeien welig. Er is een grote diversiteit doordat droge en natte gebieden elkaar afwisselen. De oude bossen met veel dood hout zijn een goede voedingsbodem voor schimmels en paddenstoelen die nu in de herfst volop te aanschouwen zijn.

Nieuwsgierig geworden naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Dit kan tijdens de wandeling o.l.v een Natuurgids. Tevens een mooie gelegenheid de expositieruimte te bekijken op het Natuurpodium.  Kom in dat geval een kwartiertje eerder of ga na de wandeling nog een kijkje nemen.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 5 april 2020 - 10:00
Locatie: 
Natuurpodium
Boslustweg 1
4624RB Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image