Activiteiten bij De Lage Landen

Het Markiezenhof in Bergen op Zoom is één van de vijf stadsmusea die samenwerken met het Rijksmuseum in Amsterdam. De komende jaren worden vier reizende tentoonstellingen georganiseerd met de vier elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur als thema. Dit voojaar is de eerste tentoonstelling te zien in Bergen op Zoom.
In de Lage Landen gaat het om de Aarde, met het landschap als leidend thema.
Naast de tentoonstelling en exposities in het Markiezenhof zijn er diverse activiteiten in en rond Bergen op Zoom die aansluiten bij het thema.

IVN Groene Zoom organiseert een workshop en een belevingswandeling.

De workshop ‘Grond onder je voeten’ is bedoeld voor kinderen en geeft aandacht aan al het leven dat in de aarde voorkomt en wat we daar boven de grond van kunnen zien. De workshop wordt gegeven op zaterdag  11 mei. (De eerder aangekondigde workshop van 6 april gaat niet door). Vooraf aanmelden is verplicht.
Pagina Activiteit Workshop Grond onder je voeten.
Of ga direct naar het aanmeldformulier.

De belevingswandeling voert over de rand van de Brabantse Wal, rond de Kraaijenberg. Onder leiding van een natuurgids worden alle zintuigen aangesproken om het landschap te beleven. De wandelingen zijn op zondag 31 maart en zondag 14 april. Vooraf aanmelden is verplicht.
Pagina Activiteit Belevingswandeling
Of ga direct naar het aanmeldformulier

Lees meer over de Lage Landen in het Markiezenhof:.