Grave
IVN
maandag06sep2021

Open Monumentendagen Grave

IVN actief tijdens Open Monumentendagen op 11 en 12 september in Grave

Op verzoek van en in samenwerking met de Stichting behoud & herstel historisch groen Grave hebben we als IVN Grave verschillende activiteiten opgezet tijdens de Open Monumentendagen op 11 en 12 september. Een mooie gelegenheid om weer de natuur in te gaan:

‘Groene’ stadswandeling

Op zaterdag 11 en zondag 12 september hebben we een speciale stadswandeling uitgestippeld. De wandeling loopt vanuit het centrum over het voormalige Visioterrein (voormalig Blindeninstituut). Bij de Hampoort brengen de wandelaars een bezoek aan de speciale fototentoonstelling, die ter gelegenheid van de Open Monumentendagen, is ingericht.

Tijdens de wandeling vertellen de gidsen niet alleen over bijzondere flora en fauna die ze op de route aantreffen, maar ook cultuur-historische wetenswaardigheden komen aan bod.

Startpunt:

zaterdag 11 sept. 14.00 u (tot ca 16.00u) bij het Historisch Stadhuis aan de Hoofdwagt, Grave

zondag 12 sept 14.00u (tot ca 16.00u) bij het Historisch Stadhuis, Hoofdwagt, Grave

Speciale Fototentoonstelling in de Hampoort

Voor deze tentoonstelling heeft Werkgroep Natuurfotografie van IVN Grave een aantal foto’s aangeleverd rondom het thema ‘Groen in de stad Grave’. Het is voor het eerst dat de leden van de werkgroep hun foto’s presenteren aan een breed publiek. Ook de leden van de fotoclub van de Sociëteit Grave presenteren hun foto’s.

Locatie: De Hampoort, St. Elisabethstraat 10, Grave

Openstelling: zaterdag 11 en zondag 12 september 13.00 – 17.00 uur

Nieuw: Groene wandelroute Grave

Inge Bonninga (werkgroep Flora, zie foto onder aan deze pagina) heeft samen met Jan van Dinther (werkgroep Natuurfotografie) een Bomen-wandelroute samengesteld en beschreven door de vesting van Grave. Inge: ‘Het bijzondere is de grote variatie aan bomen in de vesting Grave. Wij hebben ons vooral gericht op bijzondere bomen en planten, waar je normaal aan voorbij loopt. Ik vind het meest speciale aan de 3 km lange route dat je op onbekende en bekende plekjes komt, maar er toch anders naar gaat kijken”.

Stichting Historisch groen Grave heeft de route aangevuld met praktische informatie en er een mooi boekje van laten maken, dat verkrijgbaar is in de gezamenlijke informatiestand van de stichting en onze vereniging op de Markt in Grave (zaterdag 11 en zondag 12 september geopend van 12.00-17.00 uur).

Inge bonninga mammoetboom