Grave
Kind & Natuur
maandag03okt2022

Kinderopvang Onder de Boompjes in Belevingsbos Velp

Velp NB, 28 september 2022

De zon scheen. Het was Opa en Oma dag op de kinderopvang Onder de Boompjes. IVN was gevraagd om het buitengebeuren te organiseren.

In een grote stoet (60 pers) trokken we naar het Belevingsbos. Alle kinderen hadden een emmertjes waar ze alles in mochten doen wat ze mooi vonden voor het tuintje van Wout Wortel.

Ik had hen nl verteld dat Wout Wortel (onze omkeerboom) vandaag jarig was en dat hij heel graag zijn tuintje versierd wilde hebben met allemaal mooie dingen uit het bos.

Er werd naar hartenlust verzameld door de kinderen en hun grootouders. Wout Wortel keek tevreden van onder zijn kruintje hoe er emmertjes vol met de mooiste eikels, kastanjes, takjes, blaadjes mos dennenappel en meer, in zijn voor geprepareerde tuintje werden gelegd.

Andere kinderen haalde het er weer ijverig uit en reeds gemaakte creaties verdwenen weer in de emmertjes. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een uurtje vertrokken de allerkleinste weer naar de opvang en met de peuters hebben we in een grote kring gezongen en gedanst rondom Wout Wortel.

De wandeling naar de voorleeskuil achter in de bos was nog een uitdaging door twee sloten heen met al die peutertjes en hun oma’s en opa’s. In de vorm van een versje hebben we daar nog laten zien waarom de dennenappels open en dicht gaan.

Het was een geslaagde morgen in ons Belevingsbos. Ze komen vast nog eens terug.

IVN Grave Els Loeffen

Kijkt u ook op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/IVNGrave voor een filmpje van deze leuke ochtend. Met het liedje "we maken een kringetje van jongens en van meisjes" rondom Wout Wortel. 

Er zijn door de leidsters van Onder de Boompjes en IVN gids Els Loeffen ook nog leuke foto's gemaakt. Scroll door naar beneden om alle foto's te zien.

kinderopvang belevingsbosWout Wortel Onder de Boompjes

onder de boompjes belevingsbosOnder de boompjes Belevingsbos