Grave
Kind & Natuur
woensdag11mrt2020

Jeugd ochtend over microscopie

Ook voor kinderen en jongeren hebben wij verschillende mogelijkheden om natuur te beleven, met een Jeugd IVN (voor 8 tot 12 jarigen) en een Jongeren IVN (voor 12 jaar en ouder).

Op 7 maart 2020 hadden de jongerenleden een microscopie ochtend voorbereid en gegeven aan de kinderen van het Jeugd IVN. Koen, 13,5 jaar, maakte het volgende verslag. Jeugdleider Wil van Hout maakte een filmpje. Bezoekt u hiervoor onze Facebook pagina.

Koen: "Deze keer leerden we heel veel over de microscoop en over cellen. Hiervoor mochten we gebruik maken van een lokaal op Merlet college Grave. De jongeren (de ouderen groep) hadden voor de jeugd (de jongere groep) een leuke activiteit klaar gemaakt. Ze zijn hiervoor eerder samen geweest.

De jongeren gaven leerzame informatie over de microscoop. Eerst kwam Kenji (11,5 jaar) met de geschiedenis van de microscoop, daarna kwam Koen (13,5 jaar) met een verhaal over hoe de microscoop werkt en daarna kwamen Lisa (bijna 15) en Miel (14) over het maken van een preparaat.

Daarna deden de kinderen leuke activiteiten bijv. Het maken van een preparaat en bekeken ze onder de microscoop bepaalde cellen waaronder de cellen van het binnenvlies van een ui en een haar. Het was weer een leuke en leerzame ochtend."

Binnenkort hebben we 2x een ochtend bij Gemaal van Sasse, een ochtend over natuurfotografie (met je eigen mobiel of camera) en een avond excursie over vleermuizen.

Nieuwe kinderen en jongeren zijn van harte welkom. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van onze jeugdleiders.

Monique vd Hark, tel. 0486-47 28 09, mail: moniquevdhark@gmail.com of Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09, mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.