Grave
IVN
dinsdag17nov2020

IVN'ers van het jaar 2020

ivn ersEls Loeffen en Wil Ariëns IVN’er van het jaar 2020

Het bestuur heeft dit jaar Els Loeffen en Wil Ariëns uitverkozen als IVN’er van het jaar. Vrijdag 13 november reikten de beide voorzitters bij hen thuis een vogelhuisje en flesje wijn uit als aandenken aan deze uitverkiezing.

IVN Grave kent vele leden die op een of andere manier actief zijn binnen de vereniging. Ieder jaar zet het bestuur bij de algemene ledenvergadering in maart 1 of meerdere leden extra in het zonnetje vanwege hun actieve verdiensten voor de vereniging. Vanwege Corona kon dit jaar de uitreiking pas in november plaatsvinden.

Els Loeffen is al jarenlang actief binnen de vereniging als natuurgids, gids op scholen en coördinator vogelhuisjes binnen de vogelwerkgroep. Daarnaast is ze actief binnen de vogelwerkgroep als coördinator van het beheer en onderhoud van de nestkastjes. Ook is ze behulpzaam bij de werkgroep Belevingsbos en op de kinderboerderij met Kerstmis. Op de jaarlijkse Natuurwerkdag komt ze met een kruiwagen vol lekkers de inwendige mens versterken.

 

Wil Ariëns was lang actief als natuurgids en sinds 2004 coördinator van de werkgroep Lezingen. Binnen de vogelwerkgroep heeft hij de leiding over de jaarlijkse wintervogeltelling en de broedvogeltellingen in Keent en Mariëndaal. Ook verzorgde hij vaak de talentenochtenden voor de basisscholen in Ravenstein.Wil heeft eerder dit jaar aangegeven te stoppen met gidsen en het coördineren van de werkgroep Lezingen. Hij blijft wel actief binnen de vogelwerkgroep.

 

Ingezonden 2 december 

Fijne waardering

 

In deze Corona-pandemie, dit roerige jaar 2020 waar de hele wereld in de war is van een virus en waardoor  we als IVN zoveel activiteiten hebben moeten annuleren, was het hoofdonderwerp:

Afstand houden, handen wassen, drukte vermijden, mondkapjes, quarantaine, thuisblijven, onzekerheid,  naar elkaar omkijken en ga zo maar door. 

En wat verlangen we allemaal weer naar: 

Groen, IVN, biodiversiteit, buitenhuis, bomen, lezingen, natuurwandelingen, beleven, bijeenkomsten, vogeluitjes, bevlogenheid , belevingsbos en ga zo maar door.

Ik was dan ook zeer verrast dat onze duovoorzitters Wil en René bij mij op de stoep stonden met een nestkast en een flesje wijn.

We zouden al in maart bij de jaarvergadering  uitverkorenen zijn, maar corona zorgde ervoor dat we deze later in het jaar toch nog mochten ontvangen.

Ik moest er wel even aan wennen, maar ik heb mezelf  daarna toegestaan om het als een fijne waardering tot me te nemen.

Dank je wel.

Hartelijke groet en een fijne decembermaand.

In 2021 komt het vast weer goed. 

 

Els Loeffen