Grave
Kind & Natuur
donderdag02sep2021

Gezocht: Helpende handen voor knutselactiviteiten op de Kinderboerderij

Kinderboerderij Buiten-Gewoon houdt 2x per jaar een publieksdag met speciale activiteiten. IVN Grave wil hier als huisgenoot graag aan meewerken met een natuurknutselactiviteit voor kinderen.

Martine en Monique willen deze kinderknutselactiviteit graag coördineren. Wij hopen op meer leden, die bij deze dagen willen helpen  en zo op een laagdrempelige speelse manier, kinderen en hun (groot)ouders wil laten kennismaken met natuur.

Voorbeelden van eerdere activiteiten zijn het maken van insectenhuisjes, kerststukjes en voederhuisjes. Al doende kun je meteen wat vertellen over bijen, vogels, ed. De meeste kinderen die willen knutselen zijn tussen 3 en 10 jaar. De jongsten met hulp van de ouders of grootouders.

We hebben 2 bijeenkomsten ter voorbereiding + "verzameltijd". Op de zondag zelf moet de stand worden ingericht en versierd, dat kost ca een uur.  Liefst zijn we met genoeg mensen om de stand te bemensen en elkaar soms even af te lossen. Je kunt dan ook zelf of met je (klein)kinderen kijken en meedoen bij de andere activiteiten op de Kinderboerderij. In totaal ben je zo’n 10 uur bezig per publieksdag. Blije kindergezichten en het promoten van IVN en natuur zijn je beloning.

Op zondag 19 december is er de traditionele kerstmiddag van 12.00 tot 16.00 uur. Zie onderstaande foto uit 2019.

Wie helpt ons het insectenhotel afmaken en doet daarna mee met de kerstmiddag? Neem contact op met Monique van den Hark, e. moniquevdhark@gmail.com, t. 06-466 236 29.

En mocht je nog materialen hebben voor het opvullen van het insectenhotel, zoals blikken en takken, dan kunnen wij deze goed gebruiken.

IVN Grave