Grave
IVN
vrijdag14feb2020

Bericht van bestuur IVN Grave

Algemene ledenvergadering 2020 

geannuleerd. Houd deze site in de gaten voor de nieuwe datum.

Op donderdagavond 26 maart houden we als vereniging onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. Zet die datum maar alvast in je agenda. Deze vergadering betekent ook het einde van de periode van ons als interimbestuur. Op de agenda staat dus natuurlijk hoe we verder willen gaan als vereniging en bestuur. Geruime tijd van tevoren ontvang je de agenda en de bijbehorende stukken.

Heb je zelf nog een agendapunt of onderwerp voor deze vergadering, of wil je het bestuur ondersteunen met iets wat je graag doet voor de vereniging,  laat het ons weten. We kunnen overigens als bestuur alle hulp nog steeds goed gebruiken. en je hoeft daarvoor niet altijd in het bestuur plaats te nemen. Vaak is een paar uurtjes in de maand al voldoende.

Terugblik Ledendag en Wilde Apen

In klooster Emmaus hebben we zaterdag 11 januari met een groot aantal leden een gezellige ledenbijeenkomst gehad en zo ook een beetje ons 30 jarig bestaan als IVN Grave gevierd. Dank nogmaals aan de organisatie door Anke Suijs, Karin Hendrikx en Bernadette van der Linden.

De aanwezigen kregen als aandenken het boekje Wilde Apen van Frank Berendse over de toestand van de natuur. De auteur is hoogleraar Natuurbeheer en plantenecologie aan de Universiteit van Wageningen en groot voorstander van wetenschappelijk gefundeerd natuurbeheer. Zoals bekend zal Frank Berendse op donderdagavond 19 maart voor ons in Catharinahof in Grave, een lezing over natuurbescherming en biodiversiteit houden. Hier komt nog nadere informatie over.

Voor wie niet bij de ledendag kon zijn, zijn er nog boekjes beschikbaar. Een mailtje naar Theo Rammelt, theo.rammelt@gmail.com, tel. 0486 476538, en hij zorgt ervoor dat je die alsnog krijgt.

Verwarming binnen en verlichting buiten

Sinds een paar maanden hebben we in onze bovenruimte in het Buitenhuis verwarming. Een elektrisch radiator is geplaatst die handmatig aan- en uitgezet moet worden. Dus vergeet niet aan het einde van je verblijf, de verwarming uit te zetten.

Langs de toegangsweg naar het Buitenhuis brandt sinds kort ook in de avond de straatverlichting weer. Zeker in deze donkere winteravonden is dat voor de voetgangers en fietsers een uitkomst en kunnen gasten ons beter vinden.

Dank nogmaals aan Wim Brands, voorzitter van Stichting Buitengewoon en tevens lid van onze vereniging, voor zijn inspanningen om dit allemaal geregeld te krijgen.

Vrijwilligers gezocht voor natuurwerkzaamheden

De stichting Sociom in Grave heeft gevraagd of we bewoners van het asielzoekerscentrum in Velp, willen begeleiden met het doen van werkzaamheden in de natuur. Daarbij moet je vooral denken aan snoeiwerk en dergelijke in gebieden waar we als IVN actief zijn, zoals Mariëndaal, Raamdal en Langven. Eenzelfde verzoek is gekomen van de gemeente Grave.

Als bestuur staan we daar in principe positief tegenover, omdat we het belangrijk vinden als vereniging ook een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren voor de inwoners van Grave en omstreken. Wel vinden we dat we dat alleen kunnen doen als we vanuit Sociom, het asielzoekerscentrum en onze vereniging voldoende ondersteuning en begeleiding krijgen.

We zijn daarom op zoek naar leden die bijvoorbeeld eens in de twee of drie weken een paar uurtjes mee willen helpen en werken in de natuur. Heb je interesse? Laat het weten aan Jan Nabuurs, nabuursj@icloud.com, tel. 06 45228737.

Webmasters van IVN Grave.nl

Ons lid, Martine Koolen, heeft zich aangeboden onze website mede te gaan beheren. Onze webmasters dus. Monique doet dit werk al geruime tijd met groot enthousiasme, maar kan het door andere werkzaamheden niet meer alleen doen. Voorlopig ondersteunt zij Martine met het webbeheer.

Het bestuur is heel blij met het aanbod van Martine. Voor de ondersteuning in het beheer van onze social media, zoals onze Facebook-, Twitter- en Instagrampagina’s, is René van den Heuvel al enige tijd behulpzaam. Samen met Monique en Martine zorgen zij ervoor dat we als vereniging met onze activiteiten, ook op deze manier in de samenleving aanwezig en zichtbaar zijn.

Tweewekelijks vrijdagmorgen koffieuurtje IVN in Buitenhuis

Geannuleerd zolang de corona maatregelen gelden. 

Steeds meer leden weten ons tweewekelijks koffieuurtje in het Buitenhuis op de vrijdagmorgen te vinden. In de even weken van 11.00 tot 12.00 uur staat de koffie en thee klaar en is er natuurlijk ook altijd iets lekkers bij. Iedereen vanuit de vereniging is van harte welkom. Er is geen programma en aanmelden is niet nodig. Gewoon binnen lopen, elkaar gezellig ontmoeten, even bijpraten en je hoort nog eens wat!  En, heb je wat speciaals te melden of wil je iets laten zien, dan kan dat natuurlijk ook.

Het eerstvolgend koffieuurtje is op vrijdag 21 februari van 11.00 tot 12.00 uur.