5 Leden IVN Grave doen nieuwe natuurgidsenopleiding

5 Leden IVN Grave doen nieuwe natuurgidsenopleiding

Grave 21 augustus 2019

De IVN-afdelingen van de Regio Maasdal, waaronder IVN Grave, organiseren in 2019-2020 opnieuw de NatuurGidsenOpleiding (NGO) voor mensen met interesse om te gaan gidsen in de natuur. Vanuit de afdeling Grave doen 5 leden mee aan de opleiding die eind augustus start in Gennep.
 
Het doel van de cursus is mensen op te leiden tot competente natuurgidsen die zelfstandig een excursie kunnen ontwerpen, uitzetten en begeleiden. Aan bod komen onderwerpen als planten, dieren, landschap, bodem, ecologie en duurzaamheid. Gedurende de cursus schenken de docenten tevens uitgebreid aandacht aan technieken om een groep door de natuur te gidsen en om kennis en inzicht over te dragen. 

De cursus duurt ongeveer anderhalf jaar en is opgebouwd uit vijf blokken. Gemiddeld is er één les per 2 weken. De cursus gaat eind augustus van start in de cursuslocatie: ‘t Leger, IVN Maas en Niers, Kampweg 10 te Gennep. 

De 5 leden van IVN Grave zijn: Sylvia Thuis, Hermien Arts, Henk Janssen, Jan van den Heuvel en Hans Stoelwinder. Ze zijn heel gemotiveerd en hebben er veel zin in. De cursisten hopen op 28 november 2020 hun diploma in ontvangst te nemen. Hun mentor is Elly Gies, een ervaren mentor van IVN Nijmegen.

Zoals altijd is het lesprogramma weer zeer uitgebreid, met theorielessen, velddagen en didactische dagen zodat de cursisten leren de onderlinge verbanden te begrijpen en deze over te brengen tijdens de IVN-activiteiten. Het bestuur van IVN Grave wenst hen veel succes en hoopt van harte dat de vereniging er vanaf 28 november 2020, 5 nieuwe gidsen bij heeft die met frisse ideeën onze huidige gidsen komen versterken.

IVN Grave

Deel deze pagina