Lezing Prof. Frank Berendse: relatie voedselproductie en natuur

De toekomst van onze natuur

Natuurvereniging IVN Grave organiseert donderdag 8 december een lezing over het belang van biodiversiteit. Hoe staat de natuur er nu voor? En: is het zo erg als er minder soorten planten, dieren, insecten en bodemleven zijn? Frank Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie, zal deze vragen bespreken en ingaan op het verleden en de toekomst van de natuur en het landschap in Nederland.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Ons Trefpunt, Beukenlaan 11, in Velp. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Deelname aan de lezing kost 5 euro (inclusief koffie of thee).

Aanmelden vóór 5 december bij: ivngrave.natuureducatie@gmail.com.

Frank Berendse zal in zijn lezing laten zien hoe sterk natuur en landschap verbonden zijn met de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Eerst neemt hij ons mee – in vogelvlucht – langs de geschiedenis van het Nederlandse landschap om te laten zien hoe veranderingen in de natuur bepaald worden door onder meer bevolkingsomvang en economie. Hij vertelt vooral over het boerenlandschap en wat we kunnen doen om hier het tij te keren en de weg terug te vinden naar een platteland dat rijk is aan vlinders, vogels en bloemen en waar toch voldoende voedsel wordt geproduceerd.

Frank Berendse is hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie aan de universiteit van Wageningen en adviseerde onder meer het Nederlandse kabinet over een nieuw natuurbeleid en de Europese Commissie over de toelating van bestrijdingsmiddelen. Hij schreef het standaardwerk “Natuur in Nederland” en het boek “Wilde apen” over de toekomst van de natuurbescherming in Nederland.

Biodiversiteit

Natuurvereniging IVN Grave koos de afgelopen jaren voor biodiversiteit als centraal thema. Zo wil de vereniging een bijdrage leveren aan het noodzakelijke herstel en bescherming van onze natuurlijke omgeving. Biodiversiteit is een term die we gebruiken om de rijkdom van de natuur aan te duiden. Het gaat om de grote verscheidenheid aan dieren, planten, habitats en genen. Biodiversiteit zorgt,  door de interactie met de omgeving, voor ecosystemen waarin organismen kunnen leven. Ook de mens is afhankelijk van voldoende biodiversiteit.

 

Lezing voedselproductie en natuur
Waar
Gemeenschapshuis Ons Trefpunt
Beukenlaan 11
5363 RA Velp bij Grave
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: 5 euro incl. koffie of thee
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina