Dassenmiddag in Keent

Zoeken naar dassensporen tijdens een natuurwandeling, knutselen, luisteren naar dassenverhalen voor kinderen, expositie en films over dassen. Je kunt het allemaal zien en meedoen op zondag 24 september in en nabij het informatiecentrum aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent.

Vrijwilligers van Brabants Landschap organiseren deze middag en nemen je mee in de wonderlijke en meestal onzichtbare wereld van de das.

De dassenmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De wandeling is interessant voor jong en oud en deelname is gratis. Een vrije gift na afloop is welkom. Aanmelden voor de speurwandeling en het knutselen is wel nodig via: informatiecentrum.keent@gmail.com.

Vaste bewoners

Dassen zijn beschermde dieren en het aantal in Nederland is groeiende. Ze zijn ook in Keent vaste bewoners. De das verblijft overdag in een netwerk van ondergrondse tunnels, een burcht genaamd. De das is een nachtdier en schuifelt met zijn neus aan de grond op zoek naar langzaam bewegende prooien en plantaardig voedsel. De das is daarmee een alleseter en geen typisch roofdier omdat hij niet actief op prooien jaagt. Dassen eten voornamelijk regenwormen, insectenlarven en plantaardig voedsel als vruchten, knollen, klaver en gras.

De speurwandeling gaat over verharde en onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorpony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden bij regenachtig weer.

Hand in hand

In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle runderen in Europa.

Informatie

Voor vragen over deze wandeling kunt u contact opnemen via email: informatiecentrum.keent@gmail.com.

 

Waar
Informatiecentrum Brabants Landschap en Stichting Taurus
Zuijdenhoutstraat 2
Keent
06-57018301 Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Informatiecentrum Keent

Ontdek meer over

Deel deze pagina