Jeugd IVN (8 tot 12 jarigen)

Het Jeugd IVN Grave is er voor natuurliefhebbers vanaf 8 jaar. Het is een groep kinderen (maximaal 25) die 8x per jaar/schooljaar op een zaterdagochtend bij elkaar komt om bezig te zijn met natuur. 

Vind je natuur (zoals dieren, planten, milieu) ook zo interessant en zou je er wel eens meer over willen leren? Misschien vraag je je wel af of dat wel zo leuk is? Bij het Jeugd-IVN is het zeker niet saai.

Bij onze groep gaan we juist zelf aan de slag met de natuur. Natuurlijk nodigen we wel eens mensen uit, die veel over een bepaald onderwerp komen vertellen. Maar vooral willen we jullie zelf de natuur laten ontdekken, ervaren, beleven en samen meewerken aan een mooiere natuur en leefomgeving.

De zaterdagochtenden zijn van 9.00 tot 12.00 uur en starten bij het Buitenhuis van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon", tenzij we anders aangeven.

Het adres van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon" is Beukenlaan 8, Velp (N.B.), te bereiken via de hoofdingang van Mariëndaal aan de Tolschestraat. 

Er komen zeer gevarieerde onderwerpen aan de orde. Elk seizoen is het programma weer anders. Je mag één keer gratis en vrijblijvend proberen of je het leuk vindt. Daarna kost deelname € 17,50 voor een heel seizoen. Een seizoen is bij het Jeugd IVN een schooljaar. 

In het schooljaar 2019-2020 hebben we een aantal mooie en leerzame ochtenden beleeft. Helaas hebben wij ook een aantal ochtenden moeten annuleren in verband met de Corona-perikelen.  Hier kun je lezen wat we afgelopen seizoen wel hebben gedaan.

Na de zomervakantie hoopten wij weer met een nieuw programma te komen, aangepast aan de RIVM richtlijnen. Na de eerste ochtend in september 2020, liepen de besmettingscijfers helaas weer op. De maatregelen maken het op dit moment onmogelijk een planning te maken. Zodra dat kan, pakken we uiteraard de draad weer op.

Heb je interesse in het Jeugd IVN, meld je dan aan bij een van onze jeugdbegeleiders:

Monique van den Hark, tel. 0486-47 28 09 of mail: moniquevdhark@gmail.com.

Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09 of mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.

Jeugd IVN