Jeugd IVN (8 tot 12 jarigen)

Het Jeugd IVN Grave is er voor natuurliefhebbers vanaf 8 jaar. Het is een groep kinderen (maximaal 25) die 8x per jaar op een zaterdagochtend bij elkaar komt om bezig te zijn met natuur. 

Vind je natuur (zoals dieren, planten, milieu) ook zo interessant en zou je er wel eens meer over willen leren? Misschien vraag je je wel af of dat wel zo leuk is? Bij het Jeugd-IVN is het zeker niet saai.

Bij onze groep gaan we juist zelf aan de slag met de natuur. Natuurlijk nodigen we wel eens mensen uit, die veel over een bepaald onderwerp komen vertellen. Maar vooral willen we jullie zelf de natuur laten ontdekken, ervaren, beleven en samen meewerken aan een mooiere natuur en leefomgeving.

In een jaar vol coronabesmettingen, stonden de veiligheid en gezondheid van de kinderen en leiding voorop. Door de lockdown en het grote aantal besmettingen, ook onder kinderen hebben we afgelopen seizoen maar een paar activiteiten kunnen organiseren.  Die waren gelukkig wel een succes. Kijk maar eens bij de verslagen

Hieronder lees je de agenda voor de eerste helft van 2022, ervan uitgaande dat corona het allemaal toestaat.

  • 22 januari - Natuurfotografie met je mobiel Uitgesteld.
  • 19 februari - Zwerfafval opruimen met Just Clean-Up Grave
  • 19 maart - Natuurfotografie met je mobiel Alsnog. 
  • 09 april - Vissen en bevers bij Gemaal van Sasse, Grave
  • 21 mei - Waterdiertjes in de vijver van voormalig Visioterrein Grave
  • 25 juni - Gezellige picknick en afsluiting van het seizoen in Keent

De zaterdagochtenden zijn van 9.00 tot 12.00 uur en starten bij het Buitenhuis van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon", tenzij we anders aangeven.

Het adres van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon" is Beukenlaan 8, Velp (N.B.), te bereiken via de hoofdingang van Mariëndaal aan de Tolschestraat. 

Er komen zeer gevarieerde onderwerpen aan de orde. Elk seizoen is het programma weer anders. Je mag één keer gratis en vrijblijvend proberen of je het leuk vindt. Daarna kost deelname € 17,50 voor een heel kalenderjaar. 

Heb je interesse in het Jeugd IVN, neem dan contact op met een van onze jeugdbegeleiders:

Monique van den Hark, tel. 06-466 236 29 of mail: moniquevdhark@gmail.com.

Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09 of mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.

Jeugd IVN