Jeugd IVN (8 tot 12 jarigen)

Het Jeugd IVN Grave is er voor natuurliefhebbers vanaf 8 jaar. Het is een groep kinderen (maximaal 25) die 8x per jaar/schooljaar op een zaterdagochtend bij elkaar komt om bezig te zijn met natuur. 

Vind je natuur (zoals dieren, planten, milieu) ook zo interessant en zou je er wel eens meer over willen leren? Misschien vraag je je wel af of dat wel zo leuk is? Bij het Jeugd-IVN is het zeker niet saai.

Bij onze groep gaan we juist zelf aan de slag met de natuur. Natuurlijk nodigen we wel eens mensen uit, die veel over een bepaald onderwerp komen vertellen. Maar vooral willen we jullie zelf de natuur laten ontdekken, ervaren, beleven en samen meewerken aan een mooiere natuur en leefomgeving. Lees verder onder de foto.

Jeugd IVN De zaterdagochtenden zijn van 9.00 tot 12.00 uur en starten bij het Buitenhuis van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon", tenzij we anders aangeven. Het adres van het Kinderboerderij Buiten-"Gewoon" is Beukenlaan 8, Velp (N.B.), te bereiken via de hoofdingang van Mariëndaal aan de Tolschestraat. 

Er komen zeer gevarieerde onderwerpen aan de orde. Elk seizoen is het programma weer anders. Je mag één keer gratis en vrijblijvend proberen of je het leuk vindt. Daarna kost deelname € 17,50 voor een heel seizoen.

Programma Jeugd IVN 2018-2019

29 september Sprokkelen en herfstmobiel maken
3 november Speurtocht gemaakt door het Jongeren IVN
1 december Insectenochtend met Rien Kersten, kenner/verteller
11 januari Wordt nog aan gewerkt
23 februari Plastic en zwerfafval, vanaf Merletcollege Grave
23 maart Bodem en bodemdiertjes
13 april Kijk in de wijk, hoe groen of versteend zijn tuinen
18 mei Waterdiertjes, met Wim vd Heuvel
22 juni Wij in de wei, picknick

Heb je interesse in het Jeugd IVN, meld je dan aan bij een van onze jeugdbegeleiders:

Monique van den Hark, tel. 0486-47 28 09 of mail: moniquevdhark@gmail.com.

Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09 of mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.

Jeugd IVN