Jeugd IVN (8 tot 12 jarigen)

Het Jeugd IVN Grave is er voor natuurliefhebbers vanaf 8 jaar. Het is een groep kinderen (maximaal 25) die 8x per jaar op een zaterdagochtend bij elkaar komt om bezig te zijn met natuur. 

Vind je natuur (zoals dieren, planten, milieu) ook zo interessant en zou je er wel eens meer over willen leren? Misschien vraag je je wel af of dat wel zo leuk is? Bij het Jeugd-IVN is het zeker niet saai.

Bij onze groep gaan we juist zelf aan de slag met de natuur. Natuurlijk nodigen we wel eens mensen uit, die veel over een bepaald onderwerp komen vertellen. Maar vooral willen we jullie zelf de natuur laten ontdekken, ervaren, beleven en samen meewerken aan een mooiere natuur en leefomgeving.

In een jaar vol coronabesmettingen, stonden de veiligheid en gezondheid van de kinderen en leiding voorop. Door de lockdown en het grote aantal besmettingen, ook onder kinderen hebben we afgelopen seizoen maar een paar activiteiten kunnen organiseren. 

In het najaar 2021 hopen  we te kunnen starten met een mooi nieuw seizoen, waarvoor we de volgende activiteiten hebben gepland voor jeugd en jongeren:

  • - 25 september van 10.30 - 13.30 uur, een ochtend met verrassingen
  • - 09 oktober van 09.00 - 12.00 uur, thema: wilde bijen
  • - 20 november van 09.00 - 12.00 uur, thema: bomen.

Informatie over het vervolg van seizoen 2021-2022 volgt tzt.

De zaterdagochtenden zijn van 9.00 tot 12.00 uur en starten bij het Buitenhuis van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon", tenzij we anders aangeven.

Het adres van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon" is Beukenlaan 8, Velp (N.B.), te bereiken via de hoofdingang van Mariëndaal aan de Tolschestraat. 

Er komen zeer gevarieerde onderwerpen aan de orde. Elk seizoen is het programma weer anders. Je mag één keer gratis en vrijblijvend proberen of je het leuk vindt. Daarna kost deelname € 17,50 voor een heel seizoen. 

Heb je interesse in het Jeugd IVN, neem dan contact op met een van onze jeugdbegeleiders:

Monique van den Hark, tel. 0486-47 28 09 of mail: moniquevdhark@gmail.com.

Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09 of mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.

Jeugd IVN