IVN Grave

IVN Grave is een afdeling van het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid en stelt  zich ten doel het natuur- en milieubesef te bevorderen door het organiseren en stimuleren van educatieve activiteiten in de ruimste zin van het woord. 

Wij bieden u onder meer publiekswandelingen, lezingen en cursussen. Kijkt u voor de actuele agenda bij activiteiten. Kijk ook naar de complete agenda voor 2022. *Vanwege de corona perikelen hebben wij helaas een groot deel van de activiteiten moeten annuleren. Zodra wij weer nieuwe activiteiten kunnen organiseren, leest u dat op deze website.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor wandelingen op aanvraag, natuur op school, het JeugdIVN, en het nieuwe Belevingsbos. 

Verder hebben wij diverse werkgroepen op het gebied van onder andere vogels, amfibieën, landschap en ruimtelijke ordening.

IVN Grave volgt kritisch de ontwikkelingen inzake de ecologische hoofdstructuur, het bestemmingsplan buitengebied en de ruimtelijke ordening in het algemeen.

Heeft u interesse en/of wilt u graag meewerken, neemt u dan gerust contact met ons op. 

IVN Grave heeft een accommodatie in het Buitenhuis bij Kinderboerderij Buiten-"Gewoon", Beukenlaan 8, 5363 RA Velp (N.B.), bereikbaar via de hoofdingang van landgoed Mariëndaal aan de Tolschestraat. Activiteiten als thema-avonden en JeugdIVN-ochtenden worden hier gehouden.

Behalve met de Kinderboerderij werkt IVN Grave veel samen met Brabants Landschap, die eigenaar is van het Landgoed achter de Kinderboerderij en van diverse andere natuurgebieden in de regio.

Ontdek de natuur dichtbij huis met Brabants Landschap.