Groenzicht

Natuur voor ouderen

Veel ouderen in verzorgingshuizen komen nog maar weinig buiten. Hierdoor lukt het hen niet meer om natuur te beleven. Daarom gaan regelmatig twee enthousiaste IVN-gidsen naar Verzorgingshuis Catharinahof Grave. Gemiddeld komen 10 à 15 ouderen per keer naar zo'n groenmiddag. 

Vaak brengen onze gidsen zelf materialen mee, zoals bloemen en planten, takken, boomvruchten, kruiden, planten uit de moestuin, enzovoorts. Zo brengen zij natuur naar de ouderen. 

Ze maken soms ook gebruik van de IVN Natuurkoffers voor ouderen, een IVN-afstudeeropdracht van auteur Jan Westera. Voor elk seizoen is er een koffer met prachtige foto's, een natuurfilm op CD-rom en een handleiding vol verhalen. Tijdens zo'n middag komen veel herinneringen van vroeger naar boven.  Leest u aub verder onder de foto.

Jeugd IVNBijzonder is ook dat de groep van het Jeugd IVN met kinderen tussen 8 en 13 jaar al enkele malen op bezoek is geweest bij de ouderen. Zo ontonden boeiende gesprekken over de natuur en het leven vroeger en nu. Zowel de kinderen als de ouderen waren erg enthousiast. 

Voor meer informatie over Groenzicht kunt u contact opnemen met Marij van Diggelen, puf001@home.nl.