Grave
Landschap
Op
zondag05jan202014:00

Winterwandeling Gasselse bossen

Hoe komen dieren, planten en bomen de winter door?

Op zondag 5 januari organiseert IVN Grave een wandeling door de Gasselse bossen. De wandeling start om 14.00 uur bij de Gasselse molen (kruispunt Heidestraat/Hoeve) en duurt ongeveer 2 uur. De natuurgidsen vertellen tijdens de wandeling over de overlevingsstrategieën die planten en dieren gebruiken om deze koude periode door te komen.

Overwinteren in het bos

Hoe komen dieren en planten de winter door? Wie houden er een winterslaap en wie niet? Hoe komen de dieren aan voedsel als er een dik pak sneeuw ligt? Als het kouder wordt zien we steeds minder insecten, hoe komt dat? Waar zijn ze in de winter? Zoeken ze een beschut plekje? De bomen zijn kaal, planten lijken afgestorven, maar wat gebeurt er onder de grond? En zijn er misschien al tekenen van het voorjaar te bespeuren? Om de winter te overleven heeft de natuur zo zijn eigen middelen; de gidsen vertellen er alles over tijdens de wandeling, die geschikt is voor jong en oud.

De route is niet geschikt voor rolstoelen. Deelname aan de wandeling is gratis; vrijwillige bijdrage mag. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IVN natuurgids Henk Verbeeten tel. 0486-47 33 22 of mail. henkverbeeten@yahoo.com.
 

Algemene informatie

zondag 5 januari 2020 - 14:00
Locatie: 
Gasselse Molen
Kruispunt Heidestraat/Hoeve
Gassel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image