Grave
Landschap
Op
zondag24mrt201910:00

Wandelen en ontdekken met Rondje Tongelaar

elke 4e zondag van de maand

Op zondag 24 maart is er weer een natuurwandeling met gids op Landgoed Tongelaar om 10.00 uur, in combinatie met openstelling van het infopunt van 12.00 tot 17.00 uur. Het informatiepunt van Brabants Landschap op de benedenverdieping van Kasteel Tongelaar bestaat al ettelijke jaren. 

De wandeling start ook vanaf het kasteel. Thema deze keer is "Landgoed Tongelaar, gebouwen en landerijen". U kunt parkeren aan de parkeerplaats bij de splitsing Hoogedijk/Vaardijk. Het kasteel is vanaf daar op loopafstand. Kijkt u voor meer informatie op Infopunt Tongelaar

Tongelaar, land van das en burcht

De benedenverdieping is ingericht als dassenburcht. Hier staat een touchscreen waarbij je naast foto's, spelletjes en achtergrondinformatie ook de film van Mark Kapteijns "Tongelaar, land van das en burcht" kunt bewonderen. Tevens is in de toren van het kasteel een ruimte ingericht waar bezoekers een kijkje in het leven krijgen van das en ree. Op het informatiepunt zijn ook een wandel- en fietsroute verkrijgbaar en staat een gastheer- of gastvrouw klaar om vragen te beantwoorden.

"Een goei Leven"

Brabants Landschap en Kasteel Tongelaar zijn trots ambassadeur van een Goei Leven in het Land van Cuijk, daarom bieden zij na afloop van de wandeling een Goei Leven-arrangement aan, bestaande uit:

  • Soep van het Seizoen met ingrediënten van bio-boer Jaap
  • Zuurdesembrood van Teun "de Bakker van Hier"
  • Koffie of thee

Het arrangement kost €6,- per persoon (normaal €7,75 per persoon). 

Algemene informatie

zondag 24 februari 2019 - 10:00
Locatie: 
Kasteel Tongelaar
Parkeren: Hoogedijk/Vaardijk
5451 BM Mill
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image