Grave
Vogels
Op
zondag08mei202210:00

Vogels kijken Natuurgebied Keent

met Brabants Landschap

Vrijwilligers van Brabants Landschap organiseren zondag 8 mei om 10.00 uur een vogelwandeltocht door de uiterwaarden van het natuurgebied Keent. De tocht start bij het infocentrum van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. Aanmelden voor deze excursie is niet nodig. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. 

In de uiterwaarden van de voormalige Maasbocht bij Keent hebben veel vogels als reigers, wulpen, roodborsttapuiten, oeverlopers, ganzen en eenden hun plaats  Ook bekende en minder bekende roofvogels fourageren in dit natuurgebied. Hier krijgt de natuur de ruimte, wat weer goed is voor ruigte- en struweelvogels, vlinders en overige insecten. Tijdens deze excursie maakt u kans op het zien van vogels die weer zijn teruggekeerd van hun overwinterplaats of het gehele jaar bij Keent te zien zijn. 

Observaties

Op een aantal plekken in het natuurgebied staan de gidsen stil om observaties te doen. Daar hopen we een aantal soorten vogels te zien en hun schoonheid te bewonderen. Deelnemers worden aangeraden een verrekijker mee te nemen. Deelname is gratis, een vrije gift is welkom.

Hand in hand

In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de Europese natuur. 
 

Algemene informatie

zondag 8 mei 2022 - 10:00
Locatie: 
Infocentrum Brabants Landschap
Zuijdenhoutstraat 2
Keent (tussen Grave en Ravenstein)
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image