Grave
Vogels
Op
zondag12mei201910:00

Vogels kijken Natuurgebied Keent

Wandelen of fietsen

Op zondag 12 mei organiseert de Vogelwerkgroep van IVN-Grave een vogelfietstocht door natuurgebied Keent (tussen Ravenstein en Grave aan de Maas) in het kader van de Nationale Vogelweek. Dit in samenwerking met Brabants Landschap die het natuurgebied beheert.

Wie liever wandelend vogels wil spotten kan deelnemen aan de wandeling door dit natuurgebied, die ook door ervaren gidsen wordt begeleid.

Beide activiteiten starten om 10.00 uur bij het Informatiepunt, ingericht door Brabants Landschap aan de Zuidenhoutstraat 4 in Keent. Rond 12.00 uur eindigen de vogelexcursies, opnieuw in het Informatiecentrum waar nog kan worden nagepraat met de gidsen.  

Nieuwe natuur

Bij Keent is de afgelopen jaren prachtige nieuwe natuur aangelegd waar heel veel vogels op af komen. Lijsters, reigers, ganzen en eenden soorten hebben er inmiddels hun plaats ontdekt. Ook roofvogels foerageren in dit verruwde natuurgebied, waar stukken natuur worden afgesloten voor de oerrunderen en Exmoorpony’s, zodat de vegetatie kan verruigen. En dat is weer goed voor ruigte- en struweelvogels, vlinders en andere insecten.

De vogelwandeling en de fietstocht worden georganiseerd door Brabants Landschap, de organisatie die dit natuurgebied beheert. Zij hebben ook het Informatiepunt aan de Zuidenhoutstraat ingericht, waar de deelnemers na afloop kunnen rondkijken. Hier wordt speciaal aandacht besteed aan de ontwikkeling van het Taurusrund door de stichting Taurus.

Deelname

Deelname aan de wandel- en fietsexcursie is gratis; een verrekijker meenemen is handig. De fietsers dienen hun eigen fiets mee te nemen; wandelaars raden we aan wandelschoenen te dragen. 

Wilt u zich vooraf aanmelden? Dat kan op de website van de Nationale Vogelweek https://www.vogelweek.nl/Kiest u dan voor de plaats Keent en de datum 12-05-2019.

Voor meer informatie over deze excursies kunt u contact opnemen met IVN gids Rob Lobel, tel. 06-36 38 92 87 of mail. lobelia@home.nl.

Algemene informatie

zondag 12 mei 2019 - 10:00
Locatie: 
Infopunt Brabants Landschap Keent
Zuijdenhoutstraat 2
Keent
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image