Grave
Water
Op
zondag16feb202014:00

Thema excursie Tongelaar geannuleerd

WANDELING 16 FEBRUARI OP TONGELAAR GEANNULEERD !!

Op zondag 16 februari had IVN Grave samen met Waterschap Aa en Maas een zogenaamde doorstapwandeling door het Raamdal gepland.

In verband met de windverwachting gaat de geplande wandeling niet door. Onder die omstandigheden kunnen wij uw veiligheid niet garanderen. Naar verwachting kunnen wij u volgende week een nieuwe datum melden. Houd u hiervoor deze website in de gaten. 

Tijdens deze wandeling van ca 5 km (duur circa 2,5 uur) nemen IVN-natuurgidsen, samen met Jan Derks en Joost Rooijakkers. Startplaats: Landgoed Tongelaar, parkeerplaats splitsing Hoogedijk/Vaardijk in Mill. Verzamelen 13.45 uur, vertrek 14.00 uur.

Jan en Joost zijn beiden werkzaam bij waterschap Aa en Maas in District Raam, nemen de wandelaars  mee in De verborgen Raamvallei. Daar geven ze op een aantal plaatsen uitleg over de concrete plannen om het watersysteem toekomstbestendig te maken.

Waterschap Aa en Maas gaat van de Lage Raam een meer natuurlijke beek maken. Tegelijkertijd liggen er langs de beek veel landbouwgronden waarvoor een robuust watersysteem gunstig is. Dit houdt in dat er goed ingespeeld moet kunnen worden op peilschommelingen als gevolg van klimaatverandering. Ofwel, voldoende water bij droogte en niet teveel water bij flinke buien. Daarom wordt de beek anders ingericht. Hij wordt iets smaller en er komt aan beide zijden een brede natuurstrook langs.

Deze natuurstrook wordt ingericht als een moeraszone, waar amfibieën en insecten hun leefgebied kunnen vinden. Tegelijkertijd dient deze natuurstrook als overstromingsvlakte om het water bij piekbuien goed af te kunnen voeren. Ook wordt de Lage Raam meer beleefbaar gemaakt zodat iedereen kan genieten van het water en de natuur. Tijdens de wandeling wordt het gebiedsplan Raamvallei op een aantal plaatsen toegelicht.

Deelname aan de wandeling is gratis. Tip: trek wandelschoenen aan.

Dit is een wandeling aansluitend op de thema avond op 11 februari. Kijkt u hiervoor hierNadere informatie volgt. 

Algemene informatie

zondag 16 februari 2020 - 14:00
Locatie: 
Parkeerplaats Tongelaar
splitsing Hoogedijk/Vaardijk
Mill
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image