Grave
Water
Op
dinsdag11feb202020:00

Thema avond Waterbeheer in tijden van droogte

Aansluitende themawandeling op 16 februari

Op dinsdag 11 februari organiseert IVN Grave een lezing over het watersysteem rondom Grave en in het Raamdal (ook wel de Verborgen Raamvallei genoemd), in samenwerking met Waterschap Aa en Maas.

De lezing vindt plaats in het Buitenhuis aan de Beukenlaan 8 in Velp N-Br (bij de kinderboerderij, achter de brede school) en begint om 20.00 uur (tot ongeveer 22.00 uur).

De zomers van 2018 en 2019 waren heel droog.  Er was een erg  groot neerslagtekort en dat heeft consequenties voor het watersysteem. Het watersysteem, zoals Waterschap Aa en Maas dat kent, is vooral afhankelijk van de neerslag die valt. Als er een groot tekort aan neerslag is worden de grondwaterstanden heel laag.

Door de droge zomers van de afgelopen twee jaar hadden we een droge bodem, zeer lage afvoeren en ongekend veel droogval in onze sloten en beken. Omdat we steeds meer te maken krijgen met extreme weersomstandigheden zal het watersysteem daarop afgestemd moeten worden.

Jos Kruit, droogtecoördinator bij waterschap Aa en Maas, zal belangstellenden meenemen in de droogte van 2018 en 2019. Hierbij zal hij inzomen op het watersysteem met specifieke aandacht voor het grondwater en de maatregelen die mogelijk zijn om de droogte te bestrijden. Daarnaast zal Jan Derks, adviseur watersysteem, uitleg geven over de werking van het huidige watersysteem rondom Grave en de toekomstige ontwikkelingen van o.a. de Lage Raam in de Verborgen Raamvallei.

Aanmelden

Deelname aan de lezing kost € 3,-; aanmelden kan bij Lia Lobel via lobelia@home.nl of telefonisch via 0486-475388. 

Aansluitend op deze avond is er op zondag 16 februari een thema wandeling. Kijkt u hiervoor hier.

Algemene informatie

dinsdag 11 februari 2020 - 20:00
Locatie: 
Buitenhuis, IVNGrave en Kinderboerderij BuitenGewoon
Beukenlaan 8
5363 RA Velp NB
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image