Grave
Vogels
Op
donderdag15nov201820:00

Thema avond "Vogeltrek" in Velp

Gastspreker: J.W. Hermans, Vogelwacht Uden

Donderdag 15 november staat ” de VOGELTREK” centraal tijdens een lezing van IVN Grave. Jan-Willem Hermans van de Vogelwacht Uden is een kenner van vogels en probeert het geheim en de noodzaak van vogeltrek te verklaren.

De lezing wordt gehouden in het Buitenhuis, clubgebouw van de kinderboerderij en IVN Grave, op Landgoed Mariëndaal, achter de brede school, Beukenlaan 8, 5363 RA te Velp N.Br. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Toegangsprijs € 3,-. Iedereen is welkom.

Nederland is een land waar veel vogels tijdens de najaarstrek naar toe gaan, een aantal overwintert hier en een aantal gaat naar het zuiden. In het voorjaar is het omgekeerde het geval. Jan Willem Hermans is van jongs af aan, met zijn broer, gefascineerd door vogels. Samen maakten zij verschillende vogelreizen en zo heeft hij veel kennis en ervaring opgebouwd.

Tijdens deze lezing legt de heer Hermans aan de hand van beelden en filmpjes uit waarom vogels trekken, hoe zij hun reis timen en hun routes bepalen. Hij zal ook ingaan op de vliegtechnieken van de vogels, het eten tijdens de duizenden kilometers die ze afleggen en hoe ze zich oriënteren onderweg. Dat de trek niet zonder gevaren is zal natuurlijk ook aan bod komen. Kortom een boeiende lezing met veel informatie voor vogelliefhebbers.

Aanmelden

Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden bij de hr. Wil Ariëns: e-mail: w.ariens41@gmail.com of tel. 06-2475 3908.

Algemene informatie

donderdag 15 november 2018 - 20:00
Locatie: 
Het Buitenhuis, thuisbasis IVN Grave
Beukenlaan 8
5363 RA Velp bij Grave
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image