Grave
Water
Op
zondag08mrt202010:00

Struintocht door natuurgebied Keent

Waterveiligheid: een meerwaarde voor de natuur

Natuurvereniging IVN Grave en Brabants Landschap organiseren zondag 8 maart om 10:00 in natuurgebied Keent een wandeling met gids die in het teken staat van waterveiligheid en natuur. Maatregelen voor berging van Maaswater bij hoogwater, gaan gepaard met natuurontwikkeling. De struinwandeling neemt u mee naar de plekken waar dat plaatsvindt. De wandeling met gids begint bij het informatiecentrum van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent en duurt 2,5 uur.

De wandeling gaat veelal over onverharde paden en volgt ook paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorpony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is hierbij aan te raden.

Hand in hand

In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de Europese natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle runderen in Europa.

Iedereen is welkom om aan de wandeling deel te nemen. Na afloop is er koffie, thee en chocolademelk beschikbaar in het infopunt. Deelname is gratis, een vrije gift is welkom. Parkeren kan op het terrein van het infopunt.

Voor vragen kunt u contact opnemen met René van den Heuvel, coördinator infopunt Keent op tel. 06-57 01 83 01 of via email: ramvdheuvel@home.nl

Algemene informatie

zondag 8 maart 2020 - 10:00
Locatie: 
informatiecentrum van Brabants Landschap
Zuijdenhoutstraat 2
5359NB Keent
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image