Grave
Natuur in de Buurt
Op
zondag04feb201811:00

"Snertwandeling" De Kuilen Mill

Opwarmen bij De Valkhoeve

Op zondag 4 februari organiseert IVN Grave samen met bezoekerscentrum “De Kuilen” (gevestigd in Logement de Valkhoeve) een natuurwandeling rondom recreatieplas De Kuilen in Langenboom.

De wandeling gaat om 11.00 uur van start in het strandpaviljoen aan de Fazantenweg in Langenboom. De IVN gidsen nemen de wandelaars mee op een wandeling van circa 2,5 uur over een lengte van 5 km. 

De wandelroute loopt rondom recreatieplas De Kuilen en voert langs stukken bos, heideveldjes en vennen. Onderweg vertellen de IVN- gidsen, die het gebied goed kennen,  niet alleen hoe de plas en het natuurgebied zijn ontstaan; ook hebben ze boeiende verhalen over het leven van planten, water- en roofvogels, dieren en diersporen die ze onderweg aantreffen.

Halverwege de route is een pauze gepland in bezoekerscentrum De Kuilen (logement De Valkhoeve); daar wacht  de deelnemers een dampende kop huisgemaakte erwtensoep.

Deelname

Iedereen kan deelnemen aan de wandeling; de route is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Deelname kost € 5.00, dit is inclusief de soep.

Parkeren op de parkeerplaats bij het Strandpaviljoen aan de Fazantenweg in Langenboom. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met natuurgids de heer Wil Ariëns, tel. 0486-41 22 17 of e-mail w.ariens@gmail.com.

Opwarmen met snert

Snertwandeling

 

Algemene informatie

zondag 4 februari 2018 - 11:00 tot 13:30
Locatie: 
Parkeerplaats Strandpaviljoen
Fazantenweg
Mill/Langenboom
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image