Grave
Amfibieën & reptielen
Op
zondag14apr201914:00

Publiekswandeling Amfibieën Broekse Wielen

met natuurgidsen en RAVON deskundige

Op zondag 14 april tijdens een wandeling door het natuurgebied “De Vogelshoek” in Gassel (gemeente Grave) kunt u ontdekken wat er allemaal leeft en groeit in en rondom de Broekse Wielen. Natuurgidsen van IVN Grave zullen u er alles over vertellen.

De wandeling start om 14.00u bij het hek (de ingang van het natuurgebied) aan de Bordscheweg in Escharen en duurt ongeveer 2 uur.

Ook het ontstaan van dit natuurgebied komt daarbij uitgebreid aan bod. Er gaat een deskundige van organisatie RAVON (Reptielen, amfibieën en vissenonderzoek) mee, die de deelnemers laat kennismaken met de levende wezentjes uit een wiel, zoals kikkertjes, salamanders, libelle larven etc. Ook voor kinderen een avontuurlijke bezigheid.

De Wielen

De BROEKSE WIELEN zijn onderdeel van natuurgebied “Vogelshoek” bij Escharen. Dit reservaat bestaat uit rivierduinachtig terrein, dat in een oud stroomdal van de Maas ligt. De grote afwisseling is heel bijzonder.

Er liggen hier waterplassen (wielen), delen van een oude rivierdijk, schrale rivierduingraslanden, bos en open polderlandschap dicht bijeen. Waarschijnlijk zijn de wielen 150-200 jaar gelden ontstaan door dijkdoorbraken van de ringdijk. In en om de wielen komen van oudsher zeldzame planten en dieren voor. De plassen zijn dan ook van groot belang voor de voortplanting van kikkers, padden, salamanders en allerlei inheemse met uitsterven bedreigde vissoorten en vele soorten ongewervelde waterdieren zoals libellen. 

Deelname

De wandeling is niet alleen interessant voor volwassenen; ook of juist voor kinderen is de wandeling bijzonder leuk en leerzaam.

De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Deelname aan de wandeling is gratis; een vrijwillige bijdrage voor IVN Grave is altijd welkom.

Voor meer informatie over de wandeling kunt u contact opnemen met IVN gids Rob Lobel, tel. 0486-475388 of lobelia@home.nl.

IVN Grave

Algemene informatie

zondag 14 april 2019 - 14:00
Locatie: 
Broekse Wielen
Bordscheweg
Escharen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image