Grave
Landschap
Op
zondag15sep201914:00

Natuurwandeling over voormalig oorlogsvliegveld Keent

Van oorlogsvliegveld B82 naar natuurgebied

IVN Grave houdt zondag 15 september, samen met Brabants Landschap, een natuurwandeling door dit gebied waarbij de rijke geschiedenis én de huidige functie uitgebreid aan bod komen. Start: 14.00 uur bij Informatiecentrum Keent, Zuijdenhoutstraat 2, 5371 RB Keent (bij Ravenstein).

Voor velen is het niet bekend dat er in Keent ooit een vliegveld was. Terwijl dat vliegveld zelfs heel belangrijk was in het najaar van 1944 bij de operatie “Market Garden”, de bevrijding van Nijmegen. Later werd het gebied als landbouwgebied gebruikt en nu is het natuurgebied.

Sinds Brabants Landschap het gebied in bezit heeft wordt een deel van Keent aan de natuur terug gegeven. Voor Rijkswaterstaat is het een waterberging en doorstroomgebied. Voor Brabants Landschap is de omvorming naar natuurgebied belangrijk.

In het gebied lopen ook Taurosrunderen en Exmoor pony’s. Het Tauros-project heeft als doel het proberen terugfokken van een oerrund. Bij deze wandeling wordt ook ingegaan op  oorsprong en het  uiteindelijke gewenste soort rund dat wordt nagestreefd.

Informatie 

De wandeling gaat veelal over onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoor pony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden bij regenachtig weer. Neem ook een verrekijker mee.

De wandelroute duurt ongeveer 2 uur en is niet geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden is niet nodig. Na afloop is er koffie, thee of fris in het infopunt.

Meer info over natuurgebied Keent op www.brabantslandschap.nl/ontdek-de-natuur/infocentra/informatiecentrum-keent.

Voor meer informatie over de wandeling kunt u contact opnemen met René van den Heuvel, natuurgids IVN Grave en coördinator Infopunt Keent, tel. 06 57 01 83 01 of e-mail ramvdheuvel@home.nl

Keent

Algemene informatie

zondag 15 september 2019 - 14:00
Locatie: 
Informatiecentrum Keent
Zuijdenhoutstraat 2
5371 RB Keent (bij Ravenstein)
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image